Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ο Έμπερσολ σε ρόλο διαμεσολαβητή σε ΔΟΕ και USOC

Είναι ο ισχυρός άντρας της τηλεόρασης στο Ολυμπιακό Κίνημα. Ο Ντικ Έμπερσολ πρόεδρος του NBC Universal Sports έφυγε από την Ατλάντα που είναι η έδρα του και «πετάχθηκε» μέχρι το Ντένβερ για να στηρίξει τη θέση της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ (USOC) σχετικά με τη διαμάχη για το ποσοστό που θέλει να πάρει από τη ΔΟΕ ως χρηματοδότηση όπως έχει γράψει το http://greek-olympics.blogspot.com και ισχύει για όλες τις άλλες Ολυμπιακές επιτροπές.
Η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει ότι θέλει να μειώσει το ποσοστό από τα δικαιώματα που παίρνει η USOC και το χορηγικό πρόγραμμα σε μία προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες.
Όμως ο Έμπερσολ που είναι στη φωτό με τον Φέλπς, έχει διαφορετική άποψη.
Είναι αυτός που… πληρώνει και φυσικά θα ήθελε να επιστρέφουν τα χρήματα αυτά στη χώρα του που εκτός των άλλων έχει και τη μερίδα του λέοντος από πλευράς μεταλλίων.

Και για να «πείσει» τα μέλη της ΔΟΕ να ενδώσουν στις απαιτήσεις… θύμισε ότι τόσο το NBC όσο και η General Electric που είναι στενά συνδεδεμένες στηρίζουν και επενδύουν τα περισσότερα χρήματα στο Ολυμπιακό Κίνημα.
Μάλιστα προχώρησε ακόμα περισσότερο.
Άρχισε και τις συγκρίσεις όπως για παράδειγμα ότι το NBC έδωσε διπλάσια χρήματα στη ΔΟΕ απ’ ότι ολόκληρη η Ευρώπη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι στηρίζει το Σικάγο για τους Ολυμπιακούς το 2016 που διεκδικεί και ότι αν τους… πάρει το ποσό που της προσφοράς του δικτύου του θα είναι πολύ μεγάλο.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Όσβαλντ
Στο Ντένβερ εκτός από τη ΔΟΕ συνεδρίασε και η Ένωση Διεθνών Ομοσπονδιών Αθλημάτων, Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (ASOIF) στην οποία επανεξελέγη πρόεδρος ο Ντένις Όσβαλντ. Ο πολύ γνωστός σε εμάς τους Έλληνες Ελβετός πρόεδρος της Κωπηλασία και «ελεγκτής» της Αθήνας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών εξακολουθεί παρά τα χρόνια να διατηρεί ισχυρές συμμαχίες.
Στο διοικητικό συμβούλιο της ASOIF εκλέχθηκαν ακόμα ο Μπομπ Έλφινστον από το μπάσκετ (πρόεδρος FIBA), ο Σεργκέι Μπούμπκα από το στίβο που ενδέχεται να είναι και ο επόμενος πρόεδρος της IAAF μετά το 2011, ο πρόεδρος της ποδηλασία, Ιρλανδός Πατ ΜακΚουέιντ και ο Σουηδός Γκόραν Πέτερσον πρόεδρος της ιστιοπλοϊας.