Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Μας ξεφτιλίζουν οι ξένοι και εμείς καθόμαστε…

Δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνείς ομοσπονδίες δεινοπαθούν για την προετοιμασία μιας διοργάνωσης στην Ελλάδα.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνας μας έκαναν… γνωστούς σε όλους. Οι καθυστερήσεις στα έργα, αλλά και την οργάνωση εξάντλησε πολλές φορές την υπομονή όχι μόνο της ΔΟΕ και των Διεθνών Ομοσπονδιών, αλλά και των ΜΜΕ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από εκείνη την περίοδο που έφτασαν αν μας δείξουν μέχρι και «κίτρινη κάρτα».
Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν μάθαμε και τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε με δύο διοργανώσεις ή αν θέλετε δύο υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα. Η πρώτη είναι ο τελικός του γκραν πρι στίβου που θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη οι Μεσογειακοί Αγώνες το 2013 στο Βόλο.
Και οι δύο είναι σε οριακό σημείο.

Η εμπλοκή της Πολιτείας σε θέματα που δεν γνωρίζει (στίβος) έχει οδηγήσει τη Παγκόσμια Ομοσπονδία τους αθλήματος (IAAF) να εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να πάρει τη διοργάνωση και να την αναθέσει σε μία άλλη πόλη. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ποτέ στα χρονικά του στίβου βρισκόμαστε πολύ κοντά, αφού ουσιαστικά δεν έχουμε κάνει τίποτε…
Το συμβούλιο της IAAF συνεδρίαση το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο και αποφάσισε να μας δώσει 15 ημέρες προθεσμία, μέχρι την επίσκεψη του κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη και μετά βλέπουμε…
Για να δείτε όμως πόσο μας ξεφτίλισε ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίνε Ντιακ μετά την παρουσίαση της Ελληνική πλευράς από το γενικό γραμματέα Αθλητισμού Σταύρο Δουβή ζήτησε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη με το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες) και το 2006 (Παγκόσμιο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ).
Ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στους Μεσογειακούς Αγώνες. Αν και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την ανάληψη, έχει οριστεί μόνο η Οργανωτική Επιτροπή, ενώ καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για τα υπόλοιπα, είτε αφορά τελική χωροθέτηση εγκαταστάσεων είτε οργάνωση.
Στασιμότητα και στις δύο διοργανώσεις, όμως μόνο κινδυνολογία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα γράφονται ότι θα μας πάρουν τις διοργανώσεις.
Μπορεί να συμφωνούμε ότι μας ξεφτιλίζουν όμως η αλλαγή πόλης δεν είναι μόνο πλήγμα για την Ελλάδα, αλλά και για τους ίδιους, αφού έπρεπε να… προσέξουν πριν την αρχική τους επιλογή.