Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η «πρώτη» για το 2009 συνεδρίαση της ΕΕ της ΔΟΕ

Είναι η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για το 2009 και αρκετά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη που αφορούν όχι μόνο τις μελλοντικές διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τις διεθνείς ομοσπονδίες θερινών και χειμερινών αγωνισμάτων, ενώ τυχαία δεν είναι και η επιλογή της πόλης.
Στο Ντένβερ αρχίζει αύριο η συνεδρίαση της «ηγετικής ομάδας» στην οποία α’ αντιπρόεδρος είναι ο Λάμπης Νικολάου (όρθιος στη μέση) στο περιθώριο της αθλητικής έκθεσης SportAccord που πέρσι είχε γίνει στην Αθήνα.

Η πρόοδος στο Βανκούβερ (2010), το Λονδίνου (2012) και το Σότσι (2014) καθώς και πιθανά οικονομικά προβλήματα είναι πρώτα στην ατζέντα, ενώ υπό παρακολούθηση είναι και οι δύο πρώτες διοργανώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας (YOG) σε Σιγκαπούρη (θερινοί 2010) και Ίνσμπρουκ (χειμερινοί 2012).
Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τις διεθνής ομοσπονδίες το μεγάλο θέμα είναι η είσοδος αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 καθώς και τάση για μείωση σε αριθμό αθλητών, εγκαταστάσεων και υποδομών παραμένει.
Στην ατζέντα είναι ακόμα η διοργάνωση του «Ολυμπιακού Συνεδρίου» τον Οκτώβριο στην Κοπεγχάγη και η επιλογή των ομιλητών. Η διαδικασία για τις ομιλίες έληξε στα τέλη Φεβρουαρίου και περισσότερες από 1.200 ομιλίες για τις τέσσερις θεματικές ενότητες που είχε ορίσει η ΔΟΕ έφτασαν στα χέρια των διοργανωτών.
Και επειδή η συνεδρίαση γίνεται ταυτόχρονα με την αθλητική έκθεση όπου περίπτερα έχουν και οι τέσσερις υποψήφιες πόλεις για το χρίσμα των Αγώνων του 2016, Σικάγο, Μαδρίτη, Τόκιο και Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι σίγουρο ότι τα μέλη της ΔΟΕ θα έχουν συναντήσεις και με τους εκπροσώπους των Επιτροπών Διεκδίκησης.
Ανεπίσημα, στο περιθώριο, ή αν θέλετε στο… παρασκήνιο θα ενημερωθούν περίπου έξι μήνες πριν από την απόφασή τους τη Γενική Συνέλευση της Κοπεγχάγης.