Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Οι Ιταλοί σε κάθε χρυσό 180.000 δολ. +64.000 ετήσιες αμοιβές

Και μετά τους Αμερικάνους που δίνουν τελικά χρήματα όχι μόνο σε όσους κέρδισαν μετάλλιο στο Πεκίνο, αλλά πέτυχαν και ατομικά ρεκόρ όπως γράψαμε στο http://greek-olympics.blogspot.com και οι Ιταλοί έρχονται να επιβραβεύσουν τους Ολυμπιονίκες.
Οι γείτονες δίνουν σαφώς πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά των Αμερικανών και από τις 25.000 δολ. πληρώνουν 180.000 δολ. όταν πάντα η Ελλάδα που ψάχνει το μετάλλιο με το… σταγονόμετρο «κόβει» τα κίνητρα.
Λες και οι… βαλτοί εκεί στην CONI, την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας και ανακοίνωσαν σήμερα τον τρόπο επιβράβευσης, αλλά και τον τρόπο προετοιμασίας των ολυμπιονικών τους μέχρι το 2012 και τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο.
Εκτός από τα 180.000 δολ. που είναι το πριμ για κάθε ένα από τα οχτώ χρυσά μετάλλια που κέρδισαν στο Πεκίνο, οι συγκεκριμένοι θα λαμβάνουν ακόμα 64.000 δολ. για κάθε χρόνο μέχρι το Λονδίνο, εκτός και αν αποχωρήσουν από την αγωνιστική δράση.

Απλά και ξεκάθαρα.
Αντίθετα στην Ελλάδα, τα μεμονωμένα κρούσματα ντόπινγκ που υπάρχουν σε όλες τις χώρες και που όλοι κατακρίνουμε, οδήγησαν σε αναστολή κινήτρων από πλευράς πολιτείας ακολουθώντας το ρητό «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Βλέπετε για εμάς τους Έλληνες, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μέση λύση.
«Έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε στο καλύτερό μας “προϊόν, το χρυσό ολυμπιονίκη” που αποτελεί την καλύτερη εκπροσώπηση για τον αθλητισμό και την Ιταλία στο εξωτερικό» δήλωσε ο Τζιοβάνι Πετρούτσι κατά την παρουσίαση του προγράμματος και πρόσθεσε: «Τα χρήματα θα βοηθήσουν τους αθλητές που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι μετά το τέλος των Ολυμπιακών και δεν θα μπορούν να πουν ότι τους ξεχάσαμε μετά από έναν μήνα».
Και κάτι για το τέλος. Επειδή και στην Ιταλία κουμάντο κάνει η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας χρήματα θα δοθούν και στους Παραολυμπιονίκες. Από 32.000 δολ. θα πάρει και σε αυτή την περίπτωση αθλητές και αθλήτριες που κέρδισαν χρυσά μετάλλια.
Και επειδή στους Ιταλούς δεν αρέσει η λέξη «πληρώνω» τους αθλητές αφού επί της ουσίας σε ότι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο έχουν και το κατάλληλο περιτύλιγμα για τον προγραμματισμό που ακούει στην λέξη «υποτροφίες».