Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Συνάντηση γνωριμίας και τίποτε περισσότερο…

Μπορεί οι περισσότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Αγώνων του 2004 να παραμένουν κλειστές, όμως οι Σέρβοι ζήτησαν πληροφορίες από τον Σπύρο Καπράλο για την… αξιοποίησή τους.
Πρόκειται για… ανέκδοτο. Γιατί σοβαρή είδηση δεν μπορεί να είναι αν και η ΕΟΕ... προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο.
Ο υπουργός αθλητισμού και νεολαίας της Σερβίας Σνεζάνα Σάμαρτζιτς είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο με θέμα την διοργάνωση της 25η Πανεπιστημιάδας στο Βελιγράδι από 1η έως 12 Ιουλίου.
Βέβαια η ΕΟΕ δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη διοργάνωση που είναι υπό την αιγίδα της FISU και στην οποία μετέχουν αθλητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Η συνάντηση Σάμαρτζιτς-Καπράλου μόνο εθιμοτυπική θα μπορούσε να είναι για να μην πούμε ότι ήταν… γνωριμίας.

Όσο για τα όσα αναφέρει η ΕΟΕ, για αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων εκτός από γέλια, αφού «αξιοποίηση» επί της ουσίας δεν υπάρχει, είναι και εκτός αρμοδιοτήτων της Ολυμπιακής Επιτροπής.
Κακώς – κατά την άποψή μας – αλλά υπάρχει Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης που χειρίζεται αυτά τα θέματα αλλά και Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Ακινήτων. Εκτός και αν εκεί στην ΕΟΕ δεν το… γνωρίζουν.
Στη συνάντηση πάντως εκτός από τον Σπύρο Καπράλο παραβρέθηκαν ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Παύλος Κανελλάκης, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης και ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Σερβίας στην Αθήνα Ντάρκο Νίνκοφ.