Μπορεί όλοι να κατηγορούμε την οικονομική κρίση για χίλια – μύρια, όμως υπάρχουν ορισμένοι που βλέπουν την κρίση ως το μέσο για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Φαίνεται παράδοξο, όμως κάπως έτσι έχει εν συντομία η κατάσταση με το σκουός.
Άθλημα αδιάφορο για τη χώρα μας με τεράστια δυναμική σε Αγγλία, Αμερική και δεκάδες Ασιατικές χώρες, το σκουός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση για να κερδίσει την είσοδό του για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ειδικότερα στους επόμενους για ανάληψη, το 2016.
Σε μερικούς μήνες, τον Οκτώβριο, η ΔΟΕ όχι μόνο θα αποφασίσει για την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, ανάμεσα σε Σικάγο, Τόκιο, Μαδρίτη και Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά και αν θα ενταχθούν νέα αθλήματα στο πρόγραμμα. Το ράγκμπι, το σκουός, το γκολφ, το καράτε, το σκέιτμπορντ, αλλά και το μπέιζμπολ με το σόφτμπολ που εξήλθαν, ζητούν ψήφους για είσοδο.
Τα αθλήματα στο Λονδίνο είναι 26 από 28 που έγιναν στο Πεκίνο και υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Και τα επτά αθλήματα που αναφέρουμε δίνουν μάχη για να κερδίσουν τους «αθάνατους» της ΔΟΕ ή καλύτερα να κερδίσουν τα δύο, τρίτα από αυτούς και να εμφανιστούν το 2016.
Κάθε άθλημα παρουσιάζει τα δικά του πλεονεκτήματα για να πείσει.
Έτσι κάνει και το σκουός.
Μόνο που η Διεθνής Ομοσπονδία δεν υποστηρίζει ότι θα εμφανίσει μεγάλα ονόματα όπως το γκολφ με τον Τάιγκερ Γουντς, αλλά ότι είναι… οικονομικό.
Αυτό είναι το ατού του σκουός. Το «οικονομικότερο όλων» είναι το επιχείρημα και μάλλον έχουν δίκιο.
«Είμαστε οι… φτηνότεροι από άποψη χρημάτων σε υποδομές» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Ραμασαντράν και προσθέτει ότι δεν υπάρχει κενό σε αθλήματα κατά τη ΔΟΕ, οπότε αν θέλει ένα άθλημα να ενταχθεί θα πρέπει να έχει μικρές εγκαταστάσεις εύκολη τηλεοπτική κάλυψη και χαμηλό κόστος.
Σε αυτά προσθέστε και τη μικρή… επιβάρυνση σε αριθμό αθλητών, πράγμα που επίσης θέλει να μειώσει η ΔΟΕ. Δεκαέξι άνδρες και δεκαέξι γυναίκες θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς, από χώρες που δεν έχουν τώρα παράδοση σε διακρίσεις, γεγονός που θα φέρει στη ΔΟΕ, νέο μερίδιο αγοράς.
Και έτσι όπως είναι η αγορά σήμερα, εκεί στη Λοζάνη, στη ΔΟΕ τα προσέχουν όλα.