Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πιο χρήσιμοι θα ήταν αν πήγαιναν σπίτια τους…

Περίπου δεκαπέντε ημέρες πέρασαν από τότε που το http://greek-olympics.blogspot.com έγραψε για την πρόθεση των Βρετανών να δημιουργήσουν «Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο» στο Λονδίνο στο Ολυμπιακό Πάρκο μετά τους Αγώνες του 2012.
Όταν σας το γράψαμε είχαμε επισημάνει την αδυναμία της Ελλάδας να κάνει κάτι ανάλογο όχι τώρα, αλλά την περίοδο του 2004, η ανυπαρξία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τότε, αλλά και τώρα, την αδιαφορία της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά και την ανικανότητα της πολιτείας να το προτείνει εκείνη.
Δυστυχώς οι Βρετανοί δεν είναι οι… πρώτοι.
Ήρθαν… δεύτεροι. Και αυτό γιατί προηγήθηκαν οι… Ρώσοι!

Πως είπατε; Δεν το πιστεύετε;

Και όμως το θέμα βρήκε και μας έστειλε ένας από τους τακτικούς αναγνώστες του ιστολογίου και μπορείτε να το δείτε και εσείς (http://sochi2014.com/56550).
Η συμφωνία… έκλεισε στο Πεκίνο, λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Ζακ Ρογκ και συμφώνησαν στην ίδρυση του πρώτου «Ολυμπιακού Πανεπιστημίου» με την επωνυμία «Διεθνές Ρωσικό Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο», έδρα το Σότσι και τη… βούλα της ΔΟΑ.
Μάλιστα η ΔΟΕ, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας και τη Οργανωτική Επιτροπή «Σότσι 2014» υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, αλλά και χρήσης του όρου «Ολυμπιακό». Σας δίνουμε και τη σχετική φωτό.
Και όλα αυτά όταν οι Έλληνες αρμόδιοι κοιμούνται.
Δεν βάζουμε εισαγωγικά επειδή πραγματικά κοιμούνται οι άνθρωποι, εκτός και αν είναι ανίκανοι αυτοί που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις και έχουν την τύχη του αθλητισμού και το Ολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα.

Όταν εμείς στο Πεκίνο προσπαθούσαμε να διαδώσουμε στην Ελλάδα ανύπαρκτες δηλώσεις για «χρυσό στη ντόπα» κάποιοι άλλοι έκλειναν συμφωνίες με τη ΔΟΕ.
Εμείς όπως πάντα θα έρθουμε τελευταίο και σε αυτόν τον τομέα. Ακόμα και αν πότε ιδρύσουμε ένα αντίστοιχο Πανεπιστήμιο δεν θα έχει καμία τύχη, αφού θα είναι χωρίς χρηματοδότηση όπως και τα υπόλοιπα, δεν θα διαθέτει ανταγωνιστικό πρόγραμμα σπουδών, καθηγητές με εμπειρία σε Ολυμπιακά θέματα και πολλά ακόμα.
Θα προτιμήσουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό για να μορφωθούν πάνω στην αθλητική διοίκηση, το μάρκετινγκ, την οργάνωση, την επικοινωνία και άλλα, αφού θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά…
Να πάνε στα σπίτια τους, μήπως και δούμε μια καλύτερη μέρα.