Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Νέα σύλληψη στην Αυστρία, σειρά είχε ο μάνατζερ Ματσχάινερ

Μετά την έφοδο σε δύο εργαστήρια την προηγούμενη εβδομάδα όπου δεν βρήκαν τίποτα, οι Αυστριακές αρχές συνέλαβαν χθες τον μάνατζερ Στέφαν Ματσχάινερ με την κατηγορία της προμήθειας απαγορευμένων ουσιών στον αθλητή της ποδηλασίας Μπέρχαρντ Κολ που είναι ήδη τιμωρημένος.
Ο Ματσχάινερ πουλούσε προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των απαγορευμένων της WADΑ.
Σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο στην Αυστρία που είναι σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2008 κάτι τέτοιο είναι παράνομο.
Η σύλληψη του 34χρονου Ματσχάινερ έγινε αμέσως μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ και αφού αθλητές που βρέθηκαν θετικοί συνεργάστηκαν με τις αρχές.
Η αθλήτρια του τριάθλου Λίσα Χουτχάλερ που είναι τιμωρημένη για χρήση ερυθροποιητίνης «άνοιξε το στόμα της» και είπε ότι πλήρωσε 20.206 δολ. για τη «θεραπεία» καθώς και ότι ο μάνατζερ ήταν ο βασικός προμηθευτής της.

Ο Ματσχάινερ που ήταν αθλητής των 1.500μ., είχε ιδρύσει το 2003 ένα αθλητικό πρακτορείο το ISA και εκπροσωπούσε ακόμα 23 αθλητές του στίβου, οι περισσότεροι από την Κένυα.
Οι έρευνες από την αστυνομία, συνεχίζονται, ενώ ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και αθλητές από άλλες χώρες για να διαπιστώσει αν προμήθευε και αυτούς με απαγορευμένες ουσίες.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία η… ειδικότητα το Ματσχάινερ ήταν η αυξητική ορμόνη και η EPO.
Η Αυστρία το τελευταίο διάστημα έχει λάβει δραστικά μέτρα στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. Είναι ο δεύτερος που συλλαμβάνεται μετά τον Βάλτερ Μάγιερ για τον οποίο το http://greek-olympics.blogspot.com έχει κάνει εκτενή αναφορά στη δράση του και «βοηθούσε» αθλητές των χειμερινών αθλημάτων κυρίως στα «βορινά αθλήματα» και την «αντοχή».