Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ο Φέλπς «βλέπει» Λονδίνο, με σκοπό να περάσει τη Λατίνινα

Πριν από περίπου ένα μήνα είχε εκδηλώσει την πρόθεση να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση.
Τώρα δηλώνει ότι θα ξεκινήσει προετοιμασία με σκοπό να βρεθεί στο Λονδίνο με αξιώσεις.
Και επειδή μιλάμε για τον Μάικλ Φελπς, όταν λέει «αξιώσεις» προφανώς εννοεί χρυσά μετάλλια.
Πόσα θα είναι αυτά θα πρέπει να περιμένουμε περίπου τέσσερα χρόνια για να το δούμε όμως σίγουρα δεν θα μπορέσει να «πιάσει» τον εαυτό του που κέρδισε 8 στο Πεκίνο.
Βλέπετε το βιολογικό ρολόι μετρά και στον Φελπς που σήμερα είναι 23 ετών και το 2012 θα έχει μεγαλώσει, κάνοντας την προσπάθειά του πιο δύσκολη.
Ο Αμερικανός πάντως έχει ήδη 14 χρυσά μετάλλια και 2 χάλκινα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχος του όπως δείχνει το… μεγάλο βιβλίο της στατιστικής είναι η πρώτη θέση στον πίνακα των αθλητών με τα περισσότερα μετάλλια.

Σήμερα την κορυφή κατέχει η Λαρίσα Λατίνινα. Η γυμνάστρια από τη Σοβιετική Ένωση έχει κατακτήσει 18 μετάλλια (9 χρυσά, 5 αργυρά και 4 χάλκινα) από το 1956 έως και το 1964.
Μπορεί ο Φελπς ήδη να είναι πρώτος στα χρυσά, όμως όπως καταλαβαίνετε είναι θέμα… γοήτρου για τους Αμερικανούς να περάσουν στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω τη Λαρίσα Λατίνινα, τον Νικολάϊ Αντριάνοφ (7-5-3) και τον Μπόρις Σακλίν (7-4-2) τρεις αθλητές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ακόμα 13 μετάλλια έχουν ο Εντοάρντο Μανκιατόρι (Ιταλία, ξιφασκία 6-5-2) και ο Τακέσι Όνο (Ιαπωνία, γυμναστική 5-4-4).
Ο Φέλπς λοιπόν μίλησε στο NBC, για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης για χρήση απαγορευμένων ουσιών με τη γνωστή φωτογραφία που καπνίζει μαριχουάνα σε ένα πάρτι και αποκάλυψε ότι αρχικά ήθελε να σταματήσει. Όμως τώρα έχει αλλάξει άποψη και σε έναν μήνα που λήγει η τιμωρία των 3 μηνών που τους επέβαλε η ομοσπονδία κολύμβησης των ΗΠΑ είναι έτοιμος να ξεκινήσει την προετοιμασία με στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης τον Ιούλιο και φυσικά στο τέλος του Ολυμπιακού Κύκλου τους Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο.
Το διάστημα της απουσίας του από την προπόνηση ξέρει ότι μπορεί να του στοιχίσει : «Για κάθε μέρα που χάνεις στην προπόνηση χρειάζεσαι διπλάσιο χρόνο για να επιστρέψεις. Εγώ είμαι έξω από το νερό περίπου πέντε μήνες, έτσι θα χρειαστώ δέκα για να πως ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».