Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αντί να κοιτάμε τους καλύτερους, μένουμε στο… βάλτο

Δύο μέρες μετά τη μικρή υποχώρηση προς της ΔΟΕ, η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν ακόμα χορηγό που θα της καλύψει ποσό από 10 έως 15 εκατ. δολ..
Η «Deloitte» εταιρία που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και έχει ως αντικείμενο οικονομικούς ελέγχους και άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι η 18η εταιρία που στηρίζει της USOC, ενώ το συμβόλαιό της ολοκληρώνεται το 2012.
Την ώρα δηλαδή που εμείς στην Ελλάδα κοιτούσαμε πως θα κερδίσουμε τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι Αμερικάνοι είχαν κάνει όλη την προεργασία και τώρα… πέφτουν υπογραφές.
Πάντως ακόμα δεν είναι αργά.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Επιτέλους θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μάρκετινγκ που δεν θα έχει να κάνει μόνο με τους χορηγούς, αλλά με τους αθλητές και τις ομοσπονδίες, να βρουν τα ανταποδοτικά και να πάνε στην αγορά να φέρουν στην ΕΟΕ χρήμα από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πάνω από 25 εκατ. ευρώ μπορεί να συγκεντρώσει η ΕΟΕ σε κάθε Ολυμπιακό Κύκλο, αν δημιουργηθεί ολοκληρωμένο περιβάλλον.
Και μιλάμε για «περιβάλλον» διότι κανένας χορηγός δεν πρόκειται να βάλει ένα ή δύο εκατομμύρια ανά 4ετία χωρίς να γνωρίζει τι θα κερδίσει.
Δυστυχώς όπως και στην προηγούμενη θητεία, αυτή του Μίνωα Κυριακού δεν έγινε τίποτα, έτσι και τώρα ελάχιστα θα προχωρήσει η ΕΟΕ προς αυτή την κατεύθυνση.
Και γιατί άλλωστε να το κάνει όταν το κρατικό χρήμα ρέει;
Βέβαια με κρατικό χρήμα δεν υπάρχει ανεξαρτησία, όμως μάλλον και αυτό δεν τους ενδιαφέρει.
Κάποια στιγμή θα πρέπει σε αυτή τη χώρα να ξεχάσουμε τα όσα μας χωρίζουν και να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν.
Περιμένουμε από τον Σπύρο Καπράλο, το νέο πρόεδρο της ΕΟΕ που είναι κοντά στους δύο μήνες στο τιμόνι της ΕΟΕ να εργαστεί ενωτικά και πολύ-επίπεδα.
Να δει το μέλλον, να δώσει επιτέλους φτερά στην ΕΟΕ.