Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Σειρά στην «Ώρα της Γης» έχει τώρα η πράξη…

Κατακτήσαμε την κορυφή με τη δήλωση συμμετοχής. Τώρα όμως είναι η στιγμή που θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο καλοί στα λόγια, αλλά και στις πράξεις.
Η «Ώρα της Γης» είναι σήμερα και όλοι πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Να κλείσουμε τα φώτα, τις πηγές ενέργειας και ότι άλλο επιβαρύνει τον περιβάλλον έστω και για μία ώρα από τις 8.30 έως τις 9.30μμ.
Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει και το http://greek-olympics.blogspot.com και στηρίζει όχι μόνο τη συγκεκριμένη δράση, αλλά και όλες όσες ακολουθήσουν.
Προσοχή όμως όχι στις υπερβολές ειδικά άτομα που έχουν ανάγκη την ενέργεια. Η κίνηση είναι συμβολική και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στον κόσμο.
Η WWF πέτυχε αυτό που ήθελε.

Πάνω από 1.000 πόλεις θα πάρουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία που δεν θα σώσει τον πλανήτη.
Άλλωστε μία ώρα δεν είναι αρκετή…
Αυτό που θέλουμε όλοι να πετύχουμε με τη συμμετοχή μας είναι να «ξυπνήσουμε» τους ηγέτες μας και να πάρουν εκείνοι τα μεγάλα μέτρα που θα κάνουν τη διαφορά που θα καταφέρουν να αναστρέψουν τις κλιματικές αλλαγές που βιώνουμε τα επόμενα 20 ή 50 χρόνια.
Οι πάγοι δεν θα σταματήσουν να λιώνουν από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε και το διοξείδιο του άνθρακα θα… εξαφανιστεί.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση υλικών, συσκευών και μπαταριών, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε καθημερινή βάση είναι μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η WWF πιστή στην επικοινωνία μαζί μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητοί φίλοι,
Ελάχιστες ώρες μας χωρίζουν από την Ώρα της Γης!
Χάρη στη δική σας μοναδική συμμετοχή ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία και αποδείξαμε για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα όταν θέλει μπορεί!
Καθώς η μεγάλη ώρα πλησιάζει θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές προτάσεις για να περάσετε την Ώρα της Γης δημιουργικά και με ασφάλεια:
Αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα ή ανειλημμένες υποχρεώσεις, σβήστε τα φώτα νωρίτερα από τις 20.30
Κρατήστε τα φώτα σβηστά όσο περισσότερο μπορείτε. Γιατί όχι και όλη τη νύχτα; Εξάλλου όσοι μείνουν σπίτι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας από την τηλεόραση, δεν χρειάζονται φώτα
Μοιραστείτε μαζί μας σε ένα σύντομο κείμενο το πώς περάσατε την Ώρα της Γης στο support@wwf.gr
Καιρού επιτρέποντος, ζήστε την Ώρα της Γης εκτός σπιτιού χωρίς να ξεχάσετε βέβαια να σβήσετε προηγουμένως όλα τα φώτα στο σπίτι σας. Κατά την Ώρα της Γης, θα έχετε άλλωστε την ευκαιρία να απολαύστε την πληθώρα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα
Βγάλτε βίντεο και φωτογραφίες από τη δική σας Ώρα της Γης και στείλτε μας το υλικό σε ένα CD ή DVD στα γραφεία μας στην Φιλελλήνων 26, ΤΚ 105 58, Αθήνα
Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε ψηφιακές φωτογραφίες (μέγιστος όγκος 2 ΜΒ ανά μήνυμα) στο support@wwf.gr
Η κοινή μας δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν τελειώνει στις 9:30 αύριο το βράδυ. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σας θέλουμε κοντά μας, συμμάχους στη δράση μας.
Ενημερωθείτε για την εκστρατεία του WWF Ελλάς «το κλίμα είναι στο χέρι σας» και για τους τρόπους που μπορείτε να υποστηρίξετε τη δράση μας.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη δική σας ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!