Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ο Μαρκ Άνταμς νέος διευθυντής επικοινωνίας στη ΔΟΕ

Η αποχώρηση της Ζιζέλ Ντέιβις από τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας πριν από τρεις μήνες για προσωπικούς λόγους – μετακόμισε με το σύντροφό της στο Κατάρ – δημιούργησε ένα μεγάλο κενό σε έναν οργανισμό όπως της ΔΟΕ που στηρίζεται στην επικοινωνία.
Η αντικατάσταση καθόλου εύκολη. Αν και ο Ζακ Ρογκ είχε ενημερωθεί τρεις μήνες πριν αποχωρήσει η Ζιζέλ Ντέιβις δεν ήταν εύκολο να βρεις άτομο με εκείνα τα στοιχεία που εξυπηρετούσαν τη ΔΟΕ στους σκοπούς της.
Μπορεί η επικοινωνία να έχει σε ολόκληρο τον κόσμο κάποιους κανόνες – εκτός από την Ελλάδα, την κάνει όποιος θέλει – όμως ο Ζακ Ρογκ ήταν ξεκάθαρο.
Ήθελε δημοσιογράφο με εμπειρία σε οργανωτικά θέματα, πέραν της εμπειρίας σε εφημερίδες ή τηλεόραση. Η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Μαρκ Άνταμς.
Ο 45χρονος βρετανός ήταν επικεφαλής επί σειρά ετών στο τμήμα της επικοινωνίας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται κάθε χρόνο στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο Άνταμς ξεκίνησε την καριέρα του από το BBC, μεταπήδησε στο ITV, συνέχισε ως αρχισυντάκτης στο Euronews πριν καταλήξει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι το τέλος Μαϊου.

«Η ικανότητα και η δημιουργικότητα να βρίσκει νέους τρόπους για να προσεγγίζει τους νέους ήταν το κύριο χαρακτηριστικό για την επιλογή» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ ανακοινώνοντας την επιλογή του.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι ο Μαρκ Άνταμς που είναι εγκατεστημένος στη Γενεύη έχει πολύ ισχυρές πολιτικές γνωριμίες με δεκάδες ηγέτες χωρών, αφού στο Νταβός κάθε χρόνο συναντιούνται, μιλάνε αλλά και συγκρούονται (Ερντογάν – Πέρεζ) δεκάδες αρχηγοί κρατών.