Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Άνθρακες ο… θησαυρός στη Βιέννη

Η Αυστρία εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο μιας υπόθεσης ντόπινγκ που… ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωταγωνιστή τον Βάλτερ Μάγιερ. Μπορεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος να έχει προσαχθεί στις αρχές για όσα κατηγορείται από τη ΔΟΕ και τους Καραμπινιέρι ότι έκανε στο Τορίνο όμως οι αρχές της χώρας συνέχισαν τις εφόδους.
«Αιφνιδιαστικές» επισκέψεις έκαναν σε δύο εργαστήρια για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι γινόταν μεταγγίσεις αίματος και χρήση ανθρώπινου πλάσματος, όμως τα στοιχεία και οι καταθέσεις αρκετών αθλητών που βρέθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα δεν οδήγησαν πουθενά.
Το σημαντικό στην υπόθεση ήταν ότι στα εργαστήρια που ερεύνησε η αστυνομία δεν βρέθηκε τίποτα και έτσι ήταν αδύνατον να στηριχτούν κατηγορίες κατά των δύο γιατρών που τα λειτουργούσαν.

Η υπόθεση ξεκίνησε από τα ΜΜΕ της Αυστρίας και της Γερμανίας όταν δημοσίευσαν λίστα με τα ονόματα 31 αθλητών από το δίαθλο και την ποδηλασία και προέλευση της Αυστρία και την Ολλανδία. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επισκέψεις των αθλητών σε ώρες που τα εργαστήρια ήταν κλειστά όπως για παράδειγμα το πρωί της Κυριακής.
Το ωραίο όμως είναι ότι τέσσερις αθλητές του διάθλου που φαινόντουσαν αναμεμειγμένοι στην υπόθεση έκαναν «μήνυση κατ’ αγνώστων» σχετικά με τις ψευδής πληροφορίες της αστυνομίας.