Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Κι όμως η Ελλάδα μετέχει στo EYOF στην Πολωνία

Μπορεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να μην ενδιαφέρεται για το 9ο Χειμερινό Φεστιβάλ «Ολυμπιακές Ημέρες Ευρωπαϊκής Νεότητας» (EYOF) όμως θα σας πούμε εμείς ότι υπάρχει Ελληνική συμμετοχή. Όχι στο… κέρλινγκ άθλημα… διάσημο και πασίγνωστο με τη συμμετοχή του στις εκλογές πριν από μερικές ημέρες, αλλά στα αλπικά και ίσως και στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
Θα πείτε, είχαν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν και όχι με 15χρονα και 19χρονα παιδιά που μετέχουν, αν και στο εξωτερικό το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Ουσιαστικά μιλάμε για τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες και μόνο έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση.
Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι.

Πάντως στην Πολωνία (φωτό αφίσας) δίνουν το παρόν 47 από τις 48 Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με την προηγούμενη διοργάνωση στη Γιάκα της Ισπανίας (43) και μόνο το Αζερμπαϊτζάν δεν μετέχει. Συνολικά θα αγωνιστούν 1100 αγόρια και κορίτσια σε 8 αθλήματα.
Πολυπληθέστερη αποστολή αυτή της Ελβετίας με 73 παιδιά και ακολουθεί η Ρωσία με 68. Η Κύπρος έστειλε δύο αθλητές ενώ η Ανδόρα συμμετέχει με ένα κορίτσι στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
Λεπτομέρειες σχετικά με τους αγώνες στο http://www.slask-beskidy.pl/uk/akpol.htm , για την ΕΟΕ, ούτε… λόγος.
Στους αγώνες που είναι υπό την αιγίδα της ΔΟΕ υπάρχει και Φλόγα. Μία Φλόγα που δεν προέρχεται από την Αρχαία Ολυμπία ή έστω από την Πνύκα όπως είναι στην αντίστοιχη θερινή διοργάνωση, αλλά από αυτή που καίει συνεχώς στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λοζάνη. Τη Φλόγα παρέδωσε στις 6 Φεβρουαρίου ο Ζακ Ρογκ στον πρόεδρο της πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας Πιοτρ Νουρόφσκι.