Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΟΕ, ο Σπύρος Καπράλος


Ο σοφός λαός το έχει πει: το τυρί το είδες τη… φάκα όχι. Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση του Μίνωα Κυριακού. Τόσο καιρό πολεμούσε τον Ισίδωρο Κούβελο, αφού θεωρούσε ότι θα τον έχει αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όμως υποψήφιος θα είναι ο Σπύρος Καπράλος. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧAA), έχει διατελέσει ακόμα μία φορά μέλος της ΕΟΕ το διάστημα 1992-1996 υπό τον Νίνο Τζήκα μαζί με τον Μάρτων Σίμιτσεκ και ήταν μάλιστα ο αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας στην Ατλάντα.
Όσοι μπορούσαν να διαβάσουν «πίσω από τις λέξεις» αρκετές ημέρες πριν θα είχαν καταλάβει ότι κάτι άλλο παίζει από την άμεση έκθεση του Ισίδωρου Κούβελου για τη θέση στην προεδρεία. Το γράψαμε (http://www.greek-olympics.blogspot.com/) για πρώτη φορά στις 27 Ιανουαρίου πριν ακόμα πάρει το χρίσμα της εκπροσώπησης από το Μοντέρνο Πένταθλο.
Όμως οι σύμβουλοι του Μίνωα Κυριακού δεν ξέρουν ούτε και να… διαβάζουν. Ακολούθησε και δεύτερο άρθρο στις 29 του ίδιου μήνα με τον τίτλο: «Μέσα» ο Καπράλος, «έξω» ο Κυριακού. Και πάλι δεν το κατάλαβαν και συνέχιζαν τα πυρά κατά του Κούβελου.
Όλα αυτά τώρα δεν έχουν καμία σημασία, αφού νέος πρόεδρος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Σπύρος Καπράλος. Ας μην ξεχάσουμε ότι ο κ. Καπράλος ήταν εντεταλμένος σύμβουλος και στην οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004» με πρόεδρο τη Γιάννα Αγγελοπούλου με την οποία διατηρεί ακόμα στενές σχέσεις. Τα «κουκιά» δεν δείχνουν να αλλάξουν. Στη σημερινή συνάντηση που πάρθηκαν και οι τελικές αποφάσεις πήραν μέρος 16 εκπρόσωποι ομοσπονδιών αφού η πυγμαχία είναι εκτός. Ένας αριθμός που θα μεγαλώσει αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπάρχει λόγος… ασθενείας ή κάτι ανάλογο που θα οδηγούσε σε απουσία ορισμένους.
Ο Σπύρος Καπράλος θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος με ή χωρίς… αντίπαλο και ο Ισίδωρος Κούβελος αναλάβει πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ). Θα ήταν λάθος για τον Ισίδωρο Κούβελο να πάει για αντιπρόεδρος όπως κάποιοι θα περίμεναν. Υπάρχει τεράστιο πεδίο δράσης στη ΔΟΑ, έναν θεσμό επίσης ξεπεσμένο μετά την αποχώρηση του Νίκου Φιλάρετου το 2006.