Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

«Απέκρουσε» ο Ρογκ τις… βολές της Ισπιμπάγιεβα

Μετά τους αθλητές του τένις, Ράφα Ναδάλ και Σερένα Γουίλιαμς και η Ελένα Ισπιμπάγιεβα κατακρίνει το νέο σύστημα της WADA για τους ελέγχους ντόπινγκ θεωρώντας ότι είναι απίθανο ένας αθλητής να γνωρίζει τρεις μήνες πριν το σημείο που θα βρίσκεται ώστε εγκαίρως σύμφωνα με τους κανόνες να έχει ενημερώσει.
«Είναι αδύνατο να γνωρίζω που θα βρίσκομαι την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα» δήλωσε η Ισιμπάγιεβα, μίλησε για «αδικία» και τόνισε ότι «δεν θα δουλέψει».
Η παγκόσμια ρεκορνγούμαν του επί κοντώ που θα αγωνιστεί αύριο στο Μπέρμινχαμ στο μίτινγκ του κλειστού μιλώντας στο BBC είπε ακόμα ότι αν ένας αθλητής που δεν παίρνει απαγορευμένες ουσίες χάσει τρία κοντρόλ θα τιμωρηθεί με δύο χρόνια αποκλεισμό ενώ ένας άλλος που κάνει χρήση, αλλά βρίσκεται στο σημείο που έχει δηλώσει δεν θα πιαστεί ποτέ και θα συνεχίσει τον αθλητισμό.

Στη διαμάχη μπήκε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Από το Βανκούβερ όπου βρίσκεται ο δρ. Ρογκ υπερασπίστηκε το έργο και τον ρόλο της WADA. Μάλιστα πήρε ένα βήμα πιο πέρα δηλώνοντας ότι «κάποιος πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις υποψίες».
«Οι αθλητές – πρόσθεσε – πρέπει να καταλάβουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό τους και τις ανησυχίες τους, όμως οι κανόνες είναι κανόνες και θα πρέπει να τους ακολουθούν όλοι.