Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Τα νέα μέλη, η προίκα, ο μάνατζερ και η… επιτήρηση

Με τέτοια προίκα που άφησε ο Μίνωας Κυριακού η ΕΟΕ δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά κρατική επιχορήγηση. Τα 9 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι υπάρχουν στο ταμείο της ΕΟΕ – που δεν αμφισβητούμε – από τη μία και η στήριξη της ΕΟΕ μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία από την άλλη εξασφαλίζουν όχι μόνο τη λειτουργία της αλλά ακόμα και την Ολυμπιακή. Προετοιμασία.
Ποιος ξέρει λοιπόν μπορεί η ΕΟΕ να γίνει δημιουργική, να σταματήσει να επιβαρύνει δε εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο τον κρατικό προϋπολογισμό και το κυριότερο αποτελεσματική και χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο.
Αν η νέα διοίκηση κάνει μία έρευνα θα διαπιστώσει ότι κανείς δεν γνωρίζει την ΕΟΕ, ούτε το ρόλο και πολύ περισσότερο το έργο της.
Με τόσα χρήματα που έχει το ταμείο της – θα πρέπει να το επιβεβαιώσει – ο Σπύρος Καπράλος έχει τη δυνατότητα να κάνει μία καινούργια αρχή.
Ακόμα έχει το χρονικό ορίζοντα να σχεδιάσει τις δράσεις για την τετραετία και το νέο Ολυμπιακό Κύκλο και να απευθυνθεί στις εταιρίες με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και παροχές.

Ακόμα θα πρέπει να τεθεί θέμα τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε να μπορεί να εισπράττει από τις εκδηλώσεις της και όχι να είναι… δωρεάν.

Το τσάμπα… πέθανε
Φυσικά για να πληρώσει κάποιος θα πρέπει να υπάρχει και επαγγελματική οργάνωση.
Εδώ… μπαίνει το νέο Οργανόγραμμα λειτουργίας. Συγκεκριμένη θέση και ρόλο κάθε ένας από τους 100 υπαλλήλους. Δεν είναι δυνατόν η ΔΟΕ να έχει 40 άτομα και να λειτουργεί έναν οργανισμό 5 δις δολ. και η ΕΟΕ 100 άτομα που πηγαίνουν χτυπάνε κάρτα το πρωί, πίνουν καφέ ή διαβάζουν εφημερίδες γράφουν και κανέναν γράμμα και φεύγουν.
Η διοίκηση θα πρέπει να τους βάλει να δουλέψουν. Να τους πει τι θέλει να κάνει και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουν. Είναι και ικανοί και αποτελεσματικοί.
Ούτε μάνατζερ χρειάζεται για τα… τρέξει η ΕΟΕ, ούτε προσλήψεις. Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν.
Το προσωπικό χρειάζεται όραμα και στόχους, να καταλάβει ότι είναι μέρος της δημιουργίας και όχι… κλητήρες ή απαξιωμένοι όπως στο παρελθόν.
Ο Σπύρος Καπράλος είναι ο νέος πρόεδρος που μπορεί να εμπνεύσει, ενώ ο Μανώλης Κατσιαδάκης ο γενικός γραμματέας είναι ο άνθρωπος που από το νόμο έχει την ευθύνη της λειτουργίας.

Καθεστώς επιτήρησης;
Και αν ο Μανώλης Κατσιαδάκης (φωτό μαζί με Καπράλο) αναγκάστηκε να προσφύγει μαζί με άλλους στο ΣτΕ διαφωνώντας με τις πρακτικές του προηγούμενου προέδρου τώρα δεν έχει άλλοθι. Όσο για την εμφάνιση του Διονύση Γάγγα, ενός ικανού αθλητικού στελέχους, δεν προβλέπετε θέση και κακώς ο Σπύρος Καπράλος τον εμφανίζει αφού δεν υπάρχει τροποποίηση του καταστατικού. Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΟΕ την περίοδο 1993-1997 αν ήθελε να βοηθήσει θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εκλεγεί στην Ολομέλεια.
Γιατί η προσπάθεια για επιβολή του ως μάνατζερ μοιάζει ως… επιτήρηση στον Μανώλη Κατσιαδάκη.

Συμπληρώθηκε η Ολομέλεια
Με τέσσερα ακόμα άτομα συμπληρώθηκε η σύνθεση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πρόκειται για δύο άτομα εκ προσωπικοτήτων του αθλητισμού και δύο αθλητές. Οι αθλητές είναι η Σοφία Μπεκατώρου και Βασίλης Πολύμερος και οι Γιώργος Λενός και Πέτρος Συναδινός εκ προσωπικοτήτων. Τώρα για να πούμε και τη αλήθεια, οι «προσωπικότητες» είναι συνήθως κομματικές επιλογές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ένας από κάθε κόμμα. Τέλος κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση αποφασίστηκε η συμμετοχή και τη Πυγμαχίας που ήταν εκτός κατά την εκλογική διαδικασία με εκπρόσωπο τον Περικλή Τρικαλιώτη. Τέλος συγκροτήθηκαν με μέλη τακτικά και φίλαθλα οι επιτροπές:
Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία
Πρόεδρος: Ισίδωρος Κούβελος
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χατζηαθανασίου
Μέλη: Σπυρίδων Καπράλος, Εμμανουήλ Κατσιαδάκης, Χαράλαμπος Νικολάου, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Πέτρος Συναδινός, Μιχαήλ Φυσεντζίδης
Φίλαθλα μέλη: Λεωνίδας Βαρουξής
Επιτροπή Ολυμπιακή Προετοιμασίας
Πρόεδρος: Ιωάννης Βασιλειάδης
Μέλη ΕΟΕ: Αθανάσιος Βασιλειάδης, Ιωάννης Καρράς, Βασίλειος Κατσώρας, Στυλιανός Προσαλίκας, Βασίλειος Σεβαστής, Αντώνιος Τσαμεσίδης
Φίλαθλα μέλη: Γεώργιος Τσόγκας, Αλέξανδρος Δημακάκος, Δημήτριος Σαρακατσάνης, Γεώργιος Αλικάκος
Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομάις
Πρόεδρος: Σπυρίδων Ζαννιάς
Μέλη: Ιωάννης Καρράς, Βασίλειος Κατσώρας, Θωμάς Τιμαμόπουλος, Αντώνιος Τσαμεσίδης, Γεώργιος Φουντάς
Φίλαθλα μέλη: Σταύρος Κουμπίας, Παύλος Γερακάρης, Φώτης Μαγουλάς
Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος
Πρόεδρος: Ιωάννης Καρράς
Αναπλ. Πρόεδρος: Ιωάννης Βασιλειάδης
Τακτικά μέλη: Σπυρίδων Αμπόνης, Παναγιώτης Δημαράς, Κωνσταντίνος Καρογιάννης, Βασίλειος Ομπλατζάκης, Νικόλαος Πουλής
Επιτροπή Μάρκετινγκ
Πρόεδρος: Θανάσης Κανελλόπουλος
Επιτροπή Αθλητών
Πρόεδρος: Στέλιος Προσαλίκας