Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Τον Μάρτιο σοβαρές αποφάσεις για τους Μεσογειακούς 2013

Ήρθαν, είδαν και… απήλθαν. Τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) επισκέφθηκαν το Βόλο και τη Λάρισα πόλεις που από κοινού έχουν αναλάβει τη διοργάνωση των Μεσογειακών του 2013 και ξεναγήθηκαν σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, αλλά και σε χώρους που θα κατασκευαστούν άλλες.
Το Πανθεσσαλικό Στάδιο, η «ναυαρχίδα» των έργων είναι έτοιμο από το 2004 που φιλοξένησε έναν όμιλο του Ολυμπιακού Τουρνουά ποδοσφαίρου και αφού είναι έτοιμο το στάδιο για την τελετή έναρξης και λήξης, αλλά και για το στίβο, πιστεύουν ότι όλα είναι… έτοιμα.
Περίπου ένα χρόνο πίσω βρίσκονται όχι μόνο τα έργα, αλλά και η σχεδίαση της διοργάνωσης που θα έπρεπε να… τρέχει.

Θα πείτε, ποιόν ενδιαφέρουν πλέον οι Μεσογειακοί, και πολύ άδικο δεν έχετε.
Πρόκειται για μία υποβαθμισμένη διοργάνωση τόσο οργανωτικά – θέλει μόνο τα βασικά –, όσο και αγωνιστικά μιας και ούτε οι καλύτεροι αθλητές κάθε χώρας αγωνίζονται, ούτε και το χρονικό διάστημα διεξαγωγής προϋποθέτει κάτι καλό.
Η τελευταία σοβαρή διοργάνωση των Μεσογειακών ήταν το 1991. Και αυτό όχι επειδή την κάναμε εμείς, αλλά επειδή πολύ απλά ήταν μία χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλοι οι καλοί αθλητές έδιναν το παρόν για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του.
Από το 1993 που η διοργάνωση πήγε την επόμενη των Ολυμπιακών, όλοι οι αθλητές μαζί με αυτούς και οι Έλληνες επιλέγουν την… ξεκούραση και συνεπώς την αποχή από τους Μεσογειακούς. Το ίδιο θα γίνει και το 2013, έναν χρόνο μετά το Λονδίνο. Σε αυτά προσθέστε και το χρονικό σημείο που είναι επίσης λανθασμένο, θέλουν να γίνουν οι Αγώνες από 21 – 30 Ιουνίου και όχι το Σεπτέμβριο και έχετε την πλήρη απαξίωση.
Πάντως τα μέλη της ΔΕΜΑ πήγαν στην περιοχή της Βαμβακουργίας που έχει χωροθετηθεί το Μεσογειακό Χωριό στο Βόλο, ενώ θέμα μπήκε και για την ίδρυση Οργανωτικής Επιτροπής. Το πρόβλημα με τα δύο Μεσογειακά Χωριά θα απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ σε περίπου έναν μήνα.
Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με απόφασή του τον Ιούνιο του 2008 όρισε πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον Ερωτόκροτο Νεόφυτο και Εκτελεστική διευθύντρια τη Φανή Κουτρουμπά. Το έργο τους πάντως στους 8 πρώτους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους είναι άγνωστο…