Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Παραμένει η «καμπάνα» στον Αμπραχαμιάν

Αρχικά πέταξε το μετάλλιο στο ταπί κατά τη διάρκεια της απονομής στα 84κ. της ελληνορωμαϊκής στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο. Μετά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να το διεκδικήσει πίσω, αφού η ΔΟΕ με τέτοια συμπεριφορά όπως ήταν αναμενόμενο του το αφαίρεσε.
Ο Σουηδός Άρα Αμπραχαμιάν προσέφυγε στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, όμως δεν δικαιώθηκε. Το CAS αποφάσισε ότι «ο αθλητής παραβίασε την Ολυμπιακή Χάρτα και τους κανονισμούς του αθλήματος, ενώ αυτή η συμπεριφορά δεν επιτρέπεται ακόμη και αν ο αθλητής έχει την προσωπική άποψη πως οι διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα που έδωσε δεν ήταν σωστές».

Ο 33χρονος Αμπραχαμιάν πλήρωσε με τον τρόπο αυτό την ενέργειά του να πετάξει στο ταπί το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε στους αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή θεώρησε ότι είχε αδικηθεί από το διαιτητή στην αναμέτρηση με τον Ιταλό Αντρέα Μινγκούτσι στα ημιτελικά.
Ο Σουηδός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνής αγώνες για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η «καμπάνα» έπεσε και στην Ομοσπονδία της χώρας, η οποία δεν θα μπορεί να αναλάβει τη διεξαγωγή διεθνής διοργάνωσης το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.