Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

CAS: Δεν έχει επικυρωθεί η τιμωρία της Πυγμαχίας


Δεν πέρασαν 24 ώρες από την διενέργεια των εκλογών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου δεν επετράπη στον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας Πυγμαχίας να ψηφίσει με το πρόσχημα ότι έχει τιμωρηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία (AIBA) και ήρθε η απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) να δικαιώσει τους πυγμάχους.
Σύμφωνα με το CAS, οι πυγμάχοι μας έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, αφού η ποινή της τιμωρίας δεν έχει επικυρωθεί από το διοικητικό συμβούλιο της AIBA. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Περικλής Τρικαλιώτης εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κάνει λόγο για «δικαίωση» και ξεσπαθώνει κατά του Λάμπη Νικολάου που δεν τους έστειλε πρόσκληση για να ψηφίσει στις εκλογές.
Φυσικά ο κ. Τρικαλιώτης θα ψήφιζε Καπράλο. Ήταν ένας από τους 17 που είχαν υπογράψει την κοινή ανακοίνωση θέσεων του νέου προέδρου της ΕΟΕ.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «89,2» ο κ. Τρικαλιώτης τόνισε: «Ο υπεύθυνος σύγκλισης, κ. Λάμπης Νικολάου, έκρινε ότι έπρεπε να σταθεί σε μία επιστολή που έλαβε από έναν υπάλληλο της AIBA και ερμήνευε την τιμωρία μας όπως ήθελε αυτός.
Υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό αν ο κύριος Νικολάου είναι με την Ελλάδα ή αναγνωρίζει κάποιους άλλους.
Εμείς δεν κληθήκαμε ποτέ και από κανέναν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να δώσουμε εξηγήσεις για το τι ήταν αυτό που προκάλεσε την τιμωρία. Ο κ. Νικολάου δυστυχώς έτσι το ερμήνευσε και έτσι αποφάσισε να κάνει.
Έχουμε έγγραφο, απόφαση του CAS, το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι άσχετα με την τιμωρία που επιβλήθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα σε όλους τους αγώνες.
Στηρίζουμε αποκλειστικά και μόνο ανθρώπους του αθλητισμού και άνθρωπος του αθλητισμού είναι ο κ. Καπράλος.
Δεν αμφισβητείται από κανέναν μας, παλιός συναθλητής, όλοι οι παλιοί που έχουμε βάλει το σορτάκι, και το ιδρώσαμε και το ματώσαμε, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.
Κάποιοι άλλοι που τα βάζουν για να παίρνουν αέρα το καλοκαίρι, τι να πούμε, αποφασίζουν όπως θέλουν».