Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Τετ-α-τετ με τον Ζακ Ρογκ είχε ο Σπύρος Καπράλος

Την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ είχε ο Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η συνάντηση έγινε στις Βρυξέλλες στο περιθώριο των εγκαινίων της έδρας της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης.
Και επειδή η ηγεσία της ΕΟΕ βρέθηκε στις Βρυξέλλες είπαν να μας κάνουν και μία επίσκεψη στο www.greek-olympics.blogspot.com από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλνοντας τη μπλε σημαία με τα αστέρια στο λογαριασμό μας.
Είναι πολύ θετικό ότι μας διαβάζουν και δεν είναι οι μόνοι. Τα στοιχεία από τις επισκέψεις είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Θα τα ανακοινώσουμε σε λίγο καιρό.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ συνεχάρη τον κ. Καπράλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Είναι γνωστό ότι και οι δύο γνωρίζονται από την περίοδο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Στις Βρυξέλλες ο κ. Καπράλος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Διεθνούς Μεσογειακής Επιτροπής (ΔΕΜΑ) Αμάρ Ανταντί, αλλά και με τον ταμία της ΔΕΜΑ, Κίκη Λαζαρίδη και αντάλλαξαν απόψεις για πολλά θέματα που απασχόλησαν τους δύο φορείς τα προηγούμενα χρόνια. Τον Σπύρο Καπράλο συνόδευε στις Βρυξέλλς ο Λάμπης Νικολάου α΄αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης. Φυσικά παρόν ήταν ο Ιρλανδός πρόεδρος της Ένωσης Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης Πάτρικ Χίκι και ο γ’ αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Γερμανός Τόμας Μπάχ.
Συνάντηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη
Θέματα που αφορούν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, συζητήθηκαν στη συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Σπύρος Καπράλος, Μανώλης Κατσιαδάκης και Ισίδωρος Κούβελος (ΔΟΑ) εκτός από ενημέρωση ζήτησαν αλλαγές και στο καταστατικό της ΕΟΕ θέμα που θα ασχοληθούμε τις επόμενες ημέρες.