Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Υποψήφιος για «επίτιμος» πρόεδρος ο Μίνωας Κυριακού


Τελικά και ο Μίνωας Κυριακού κατέθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή. Αν και την τελευταία στιγμή, το μεσημέρι έληξαν οι υποψηφιότητες, ο Μίνωας Κυριακού θα αντιπαρατεθεί με τον Σπύρο Καπράλο την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2008 στις 4.00μμ, αν τελικά γίνουν και δεν έχουμε κανένα τηλεφώνημα για… βόμβα όπως και πριν από τέσσερα χρόνια.
Οι συσκέψεις που είχε χθες το πρωί στο γραφείο του στον ΑΝΤ-1 τον έπεισαν να κατέβει στην εκλογική αναμέτρηση και «αν δει κάτι που δεν του αρέσει να αποχωρήσει» όπως είχε πει πριν από καιρό στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Βέβαια η αποχώρησή του θα είναι… καταγγελτική κατά των γνωστών-αγνώστων και όχι κατά των συμβούλων του που τον έριξαν σε… λούμπα.
Στο κάτω – κάτω αν χάσει μπορεί να γίνει επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΕ, πληροφορία επιβεβαιωμένη από το www.greek-olympics.blogspot.com, όπως ήταν και στον ΣΕΓΑΣ πριν από την περίοδο των διώξεων από την ΕΦΙΠ του Βασίλη Σεβαστή. Γιατί όπως θυμάστε μετά τον… ξήλωσε ο Σεβαστή.

Αναβολή μόνο με από το ΣτΕ
Καμία αναβολή στην εκλογική αναμέτρησης της Τρίτης δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει η «υπόθεση κοριός». Μόνο το ΣτΕ μπορεί να ζητήσει την αναβολή τους. Θυμίζουμε ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσφύγει η πλευρά του Σπύρου Καπράλου για παρατυπίες στις προσκλήσεις από πλευράς Λάμπη Νικολάου. Απόφαση που θα έχουμε μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα λέει.
Θα ζητά αναβολή ή θα κρίνει παράτυπες ορισμένες προσκλήσεις και θα μπουν στην αίθουσα αυτοί που θέλουν οι «17», στέλνοντας εκτός αίθουσας τον Μίνωα Κυριακού;

Γελοιότητες τα περί κοριών…
«Εδώ κοριός, εκεί κοριός που είναι ο κοριός;» Θα μπορούσε να γίνει παιχνίδι, ανέκδοτο, αλλά και αστείο. Η αστυνομία βρήκε κάτι που έμοιαζε σαν μικρόφωνο και έβγαλε και ανακοίνωση. Ελπίζουμε όμως να κάνουν σοβαρή έρευνα, να δουν τις κασέτες με τους επισκέπτες του χώρου, αλλά και το βιβλίο επισκεπτών, αφού καταγράφονται όλοι όσοι μπαίνουν στο κτίριο της ΕΟΕ, αλλά το σημαντικότερο να μας πουν πόσες φορές έχει πάει στο γραφείο του ο Μίνωας Κυριακού τον τελευταίο μήνα. Καταγεγραμμένα είναι και τα ραντεβού του προέδρου.