Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Να επιλέξει ο Καπράλος «εκλεκτούς» και όχι «αρεστούς»


Ακόμα και για εμάς που ασχολούμαστε πολλά χρόνια με τα θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Ολυμπιακά αθλήματα ήταν μεγάλη έκπληξη – ευχάριστη – το γεγονός ότι αρκετός κόσμος θέλει να μάθει και να πληροφορηθεί τι συμβαίνει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όχι μόνο.
Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Πάνω από 2.500 επισκέπτες διάβασαν το www.greek-olympics.blogspot.com, τις τελευταίες τρεις ημέρες. Το σημαντικότερο όμως, αυτό που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε είναι ότι συμφωνείται με τα σχόλια χαρακτηρίζοντας τα περισσότερα από αυτά (ποσοστό 80%) ως «εξαιρετικά», ενώ ακόμα 17% είναι «πολύ καλά».
Ο κόσμος δεν θέλει απλά ενημέρωση. Επιζητά την ανάλυση των γεγονότων, την αποκρυπτογράφηση των κινήσεων που γίνονται, αλλά και τη σύγκριση με άλλες χώρες και περιστατικά. Ακόμα και χθες, επόμενη μέρα των εκλογών της ΕΟΕ το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά μεγάλο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας περισσότερα από 200 άτομα διάβαζαν το blog.
Ένα blog που επαναλαμβάνουμε δεν έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Ελπίζουμε ότι η νέα διοίκηση στην ΕΟΕ θα καταλάβει τη χρησιμότητα των νέων μορφών επικοινωνίας που είναι τα blog και δεν θα μείνει κολλημένη στο… παρελθόν.
Και επειδή κάνουμε λόγο για blog να σας πούμε ότι δυστυχώς οι εφημερίδες έχουν χάσει το… τραίνο της αναγνωσιμότητας. Η «στείρα» προσέγγιση έχει κουράσει, είναι αδιάφορη και το σημαντικότερο δεν… πουλάει. Όσοι πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό οι διευθυντές και οι εκδότες τόσο καλύτερα θα τα πάνε στο μέλλον.
Ένα μέλλον που ανήκει σε νέες τεχνολογίες και νέες μορφές επικοινωνίας.
Ο Σπύρος Καπράλος κέρδισε την προεδρεία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επειδή είχε την στήριξη των εκλεκτόρων. Αυτό που θα πρέπει να κερδίσει όμως είναι η στήριξη του κόσμου.
Και αυτό δεν γίνεται με «κουρασμένα παλικάρια» της ενημέρωσης και όσους πιστεύουν ότι η ΕΟΕ είναι ένας δημόσιος φορέας που βολεύτηκαν…

Δεκάδες προτάσεις, ιδέες και εκθέσεις παρέλαβε ο Μίνωας Κυριακού τα πρώτα χρόνια της θητείας τους. Μόνο που τις άφησε στο συρτάρι.
Ο Σπύρος Καπράλος έχει την ευκαιρία να δώσει πραγματική υπόσταση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τόσο εντός όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και βέβαια για να διαχωρίσουμε τη θέση μας όχι με δημόσιες σχέσεις επιπέδου «Αθήνα 2004».
Οι απαιτήσεις από τον Σπύρο Καπράλο είναι μεγαλύτερες από του προκατόχου του. Αν πραγματικά θέλει να αλλάξει στο σκηνικό δεν έχει παρά να ρωτήσει και να μάθει…
Η επιλογή των αρεστών και όχι των εκλεκτών θα τον οδηγήσει σε τέσσερα χρόνια και αυτόν στην… έξοδο.