Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Καπράλος: Επιχειρούν αλλοίωση του αποτελέσματος


Η βιομηχανία παραπληροφόρησης από μερίδα του Τύπου, γραπτού και ηλεκτρονικού, με τα οποία ο Μίνωας Κυριακού διατηρεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχέσεις και χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία εντυπώσεων και αρνητικού κλίματος δεν έχει πέρασε απαρατήρητη από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο που έστειλε στο www.greek-olympics.blogspot.com ανακοίνωση.
Είναι φανερό με σειρά δημοσιευμάτων σε πολλές εφημερίδες, ότι έχουν εμπλοκή στις εκλογές. Κάτι που δεν θα ήταν μεμπτό, αν όλα γινόντουσαν με τον κώδικα δεοντολογίας και όχι προσπαθώντας να κάνουν το «μαύρο» - «άσπρο». Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Καπράλος με ανακοίνωσή του απαντά για τους λόγους της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά κάνει λόγο και για τις παρατυπίες του Λάμπη Νικολάου.
«Επειδή θεωρήθηκε από τον κύριο Κυριακού και κάποια ΜΜΕ ως αντιδεοντολογική η προσφυγή πέντε συναδέλφων εκπροσώπων Ομοσπονδιών και εμού στο ΣτΕ για την λήψη Ασφαλιστικών Μέτρων που θα εξασφαλίσουν την νομιμότητα της σύνθεσης της Ολομέλειας της ΕΟΕ της 10ης Φεβρουαρίου, είμαι υποχρεωμένος να πληροφορήσω την κοινή γνώμη τα παρακάτω:
  1. Ήδη με επιστολή - απάντηση στις 6/2/09, σε σχετικό ερώτημα μου προς το Γραφείο Προέδρου και το αρμόδιο τμήμα Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της ΔΟΕ, , καθίσταται απόλυτα σαφές ότι, η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μόνον με το αρμόδιο όργανο της (δηλαδή την Ολομέλεια και όχι απλά το αρχαιότερο μέλος της), μπορεί να αποφασίσει την είσοδο ή την αποβολή Μέλους της Ε.Ο.Ε., κατ’ εφαρμογή του 'Αρθρου 30 του Καταστατικού Χάρτη της ΔΟΕ.
  2. Ακριβώς αυτό είναι που ζητάμε και από το ΣτΕ με την προσφυγή μας να αποφασίσει.
  3. Η ενέργεια του κ. Νικολάου, με την ιδιότητα του αρχαιότερου Μέλους, να αποκλείσει την Ομοσπονδία της Πυγμαχίας από την Ολομέλεια της 10/02/09 μη στέλνοντας πρόσκληση στον εκπρόσωπο της, ενώ καμία απόφαση αποβολής της δεν έχει παρθεί από την ΕΟΕ και παράλληλα να καλέσει στην Συνεδρίαση τον εκπρόσωπο Ομοσπονδίας Κέρλινγ, που δεν έχει ακόμα αναγνωρισθεί από την ΕΟΕ ως μέλος της, αποτελούν πράξεις διοικητικής αυθαιρεσίας, τις οποίες ζητάμε να ακυρωθούν.
  4. Εκτός όμως από τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι έχει διαπραχθεί και άλλη διοικητική αυθαιρεσία, της οποίας την ακύρωση έχουμε ζητήσει από το ΣτΕ. Ο κύριος Νικολάου έστειλε πρόσκληση για συμμετοχή στην Ολομέλεια στον αναπληρωματικό εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας του Μπαντμιντον, χωρίς να έχει περάσει το 30ήμερο από την παραίτηση του τακτικού εκλεγμένου μέλους, όπως προβλέπει το 'Αρθ. 5 του Καταστατικού της ΕΟΕ. Παράλληλα το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν θα έπρεπε εξ’ αρχής να έχει εκλεγεί ως αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ομοσπονδίας γιατί έχει εκ του Νόμου κώλυμα αφού διατηρεί στο όνομα του Πρακτορείο Προγνωστικών, κάτι που ρητά απαγορεύει το Καταστατικό μας.
  5. Η πρόσκληση των Μελών της ΕΟΕ στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας από το αρχαιότερο μέλος της, αποτελεί πράξη καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα και όχι πράξη νομιμοποίησης Μέλους, που ως εκ της σοβαρότητας της ανήκει στην Ολομέλεια της ΕΟΕ.
  6. Ποιος λοιπόν είναι στην πραγματικότητα εκείνος που παραβιάζει την έννομη τάξη και χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους επιχειρώντας να αλλοιώσει το αποτέλεσμα, στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου;

Οι κομματικές γραμμές, οι παντός είδους πολιτικές και άλλες πιέσεις προς τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, οι αφορισμοί και οι διαστρεβλωμένες ερμηνείες καθαρών κανονισμών, είναι μακριά από τις δικές μας προθέσεις».