Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ρίο ντε Τζανέιρο 2016: Μπιτς Βόλεϊ στη Κοπακαμπάνα

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η Βραζιλία έχει κάνει ήδη την… υπέρβαση. Το γεγονός ότι βρίσκεται στην τελική τετράδα για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 είναι επιτυχία.
Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για τους Αγώνες του 2004 και του 2012, το Ρίο ντε Τζανέιρο κατάφερε να παρουσιάσει έναν καλύτερο φάκελο και να περάσει στη δεύτερη φάση, αν και για πολλούς παραμένει ο πιο… αδύναμος κρίκος.

Το Ρίο μία πόλη που για τους περισσότερους είναι συνδεδεμένη με τις μεγάλες παραλίες και ειδικότερα τη Κοπακαμπάνα (1η φωτό), το Καρναβάλι και τη ξέγνοιαστη ζωή πιστεύει ότι θα καταφέρει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς.
Μία διοργάνωση που θα δώσει την ευκαιρία για μεγάλη ανάπτυξη στην πόλη με τα δύο πρόσωπα, το κοσμοπολίτικο και της παραγκούπολης με λειτουργικό κόστος 2,81 δις δολ. και κόστος για την πόλη και τις υποδομές στα 11,6 δις δολ.
Πρόκειται για περίπτωση όμοια με της Αθήνας που χρειαζόταν τους Ολυμπιακούς για να επιταχυνθούν σημαντικά έργα όπως αεροδρόμιο, οδικές αρτηρίες, Μετρό, τραμ και πολλά άλλα.
Το σχέδιο τους (2η φωτό) περιλαμβάνει πολλές εγκαταστάσεις σε διαφορετικά μέρη με μεγαλύτερη απόσταση τα 30χλμ. από το «σημείο μηδέν» που δεν είναι άλλο από το Ολυμπιακό Χωριό στην περιοχή Μπάρα. Τα άλλα τρία σημεία είναι η Κοπακαμπάνα, το Μαρακανά και το Ντεοντόρο. Και μπορεί μεν τα περισσότερα αθλήματα να είναι κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό όμως το ενδιαφέρον παρουσιάζεται στη διάσημη παραλία.
Και αυτό γιατί όπως φαίνεται και από τη μακέτα (1η φωτό) εκεί θα διεξαχθεί το μπιτς βόλεϊ. Καλό το ποδόσφαιρο όμως όταν μιλάμε για μπιτς βόλεϊ εκτός από το πολύ υψηλό επίπεδο υπάρχει στην χώρα και μεγάλο ενδιαφέρον.