Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Κίνηση «ματ» για Κυριακού και Νικολάου


Πολύ γρήγορα θα τελειώσουν οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Για την ακρίβεια πριν ακόμα ψηφίσουν για πρόεδρο θα ξέρουμε «επίσημα» το αποτέλεσμα. Όπως έγραψε το http://www.greek-olympics.blogspot.com/, από το Σάββατο, η απόφαση για το ποιος ψηφίζει και ποιος όχι θα κρίνει νωρίτερα απ’ ότι πίστευαν το αποτέλεσμα.
Το έγγραφο της ΔΟΕ που μιλά ξεκάθαρα για απόφαση από την Ολομέλεια σχετικά με το α) αν η ομοσπονδία Πυγμαχίας έχει δικαίωμα ψήφου, β) αν η ομοσπονδία Κέρλινγκ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και γ) αν κακώς προσκλήθηκε ο κ. Φουντάς από το Μπάντμιντον, χωρίς παραίτηση του τακτικού μέλους κ. Κοντού, θα λύσει το γρίφο.
Και αυτό γιατί οι συσχετισμοί όχι απλώς θα αποκαλυφθούν, αλλά στη συνέχεια θα ενισχυθεί η υποψηφιότητα του Σπύρου Καπράλου. Στην πρώτη ψηφοφορία θα πάρουν μέρος 27 εκπρόσωποι ομοσπονδιών –αν παραβρεθούν όλοι – ενώ στη συνέχεια μόνο ένας θα αποκτήσει δικαίωμα, η ομοσπονδία της Πυγμαχίας, αφού το Κέρλινγκ θα βρεθεί εκτός, ενώ ο Παναγιώτης Κοντός από το Μπάντιμιντον θα απέχει για λόγους υγείας. Το αποτέλεσμα θα είναι 17 – 10 «κλείνοντας» την υπόθεση διεκδίκηση για τον Μίνωα Κυριακού.
Τα παραπάνω έχουν στο μυαλό τους, τόσο η Ομοσπονδία Πυγμαχία όσο και τα πέντε μέλη (Σπ. Καπράλος, Χ. Χατζηαθανασίου, Εμ. Κατσιαδάκης, Αντ. Νικολόπουλος και Ι. Καρράς) που απέσυραν την προσφυγή για έκδοση διαταγής αναστολής των εκλογών, όχι όμως και για τη νομιμότητα στις προσκλήσεις. Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα προσδιορίσει ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Θα ζητήσουν τιμωρία του Νικολάου από τη ΔΟΕ

Και αν νομίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος εκδίκασης της υπόθεσης, αφού το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει κριθεί, σας λέμε ότι η ομάδα Καπράλου-Κούβελου θέλει με «ένα σμπάρο, δύο… τριγώνια». Ή καλύτερα εκτός από το να διώξουν από την ΕΟΕ τον Μίνωα Κυριακού θα ζητήσουν με την απόφαση του ΣτΕ την τιμωρία του Λάμπη Νικολάου από τη ΔΟΕ με ποινή που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για παρατυπίες και καταστρατήγηση του Ολυμπιακού Χάρτη.