Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Η… επικοινωνία σε όλο της το… μεγαλείο!

Θα μπορούσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πληροφορήσει τον κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδας για ότι συμβαίνει, τι ενέργειες κάνει, τα προγράμματά της, τον τρόπο της προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Η απάντηση σύντομη και μονολεκτική: «ΟΧΙ»
Δεν είναι μόνο απίστευτο. Είναι εξοργιστικό να βλέπεις στο διαδίκτυο «σιωπή» σε τομείς που έχουν ενδιαφέρον και που πολλοί ακόμα και από το εξωτερικό θα επιθυμούσαν να μάθουν τι γίνεται στη χώρα μας. Α, ξέχασα δεν είναι θέμα «επικοινωνίας» ή «ενημέρωσης», αλλά… μυστικοπάθειας. Μάλλον δεν θέλουμε να… διαρρεύσουν τα μυστικά μας.
Για αυτό οι σελίδες για την Ολυμπιακή Προετοιμασία στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ ήταν και είναι κενές τόσο στο θέμα των «κριτηρίων» όσο και στο θέμα των «αθλητών».

Και να ήταν μόνο αυτό…
Η αγγλική έκδοση είχε να ενημερωθεί 6 μήνες. Πολύ καλά διαβάζεται. Το τελευταίο δελτίο ήταν στις 10 Αυγούστου 2008 και το αμέσως επόμενο στις 10 Φεβρουαρίου 2009 για την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Αλλά και εκεί μπάχαλο!
Αφού δεν παρουσιάζονται όλα τα αποτελέσματα…
Τι εννοούμε; Το βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία της ιστοσελίδας. Ο Ισίδωρος Κούβελος «δεν υπάρχει». Ναι η εκλογή του στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας «δεν έγινε ποτέ» κατά την ΕΟΕ, ενώ «κομμένος» είναι και ο Βαγγέλης Σουφλέρης. Και αυτός δεν… εκλέχθηκε ως μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής.
Και να ήταν μόνο αυτά…
Και το… μεγαλείο της ενημέρωσης συνεχίζεται!!!
Αύριο στην Πολωνία ξεκινά το 9ο Χειμερινό Φεστιβάλ «Ευρωπαϊκές Ημέρες Ολυμπιακής Νεότητας» και κανείς δεν ξέρει αν μετέχουν αθλητές μας και σε ποια αθλήματα.
Βλέπετε αυτά δεν μας… απασχολούν.
Αν ήταν κανένας «κοριός» ή καμία άλλη υπόθεση με ψεύτικες κατηγορίες, ίντριγκες και μυστήριο θα ήταν στην πρώτη γραμμή.
Και για να μην πείτε ότι βιαστήκαμε σχετικά με το Φεστιβάλ στην Πολωνία να σας πούμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής για τους αθλητές έληξαν την 1η Φεβρουαρίου.
Τότε όμως είχαμε άλλες… δουλειές.
Οι εκλογές και η στήριξη του τέως προέδρου Μίνωα Κυριακού ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και όχι φυσικά οι αθλητές.
Ειδικά για την ενημέρωση θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα.
Να παρουσιάσουμε στοιχεία μετρήσεων από ανεξάρτητες μηχανές.
Δυστυχώς η ιστοσελίδα της ΕΟΕ που ανασχεδιάστηκε και εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία και πεδία υπολειτουργεί εδώ και δύο χρόνια. Ελπίζουμε ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος να ακολουθήσει μία πιο… εξωστρεφή επικοινωνιακή πολιτική πάνω σε σωστές βάσεις με «ικανά» και όχι «αρεστά» ή «φιλικά» άτομα μήπως και ξεκολλήσει από το τέλμα ο κορυφαίος αθλητικός οργανισμός της χώρας μας.