Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Περιμένει το «πράσινο φως» η γυναικεία πυγμαχία

Η πυγμαχία των γυναικών μπορεί να κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο. Το «πράσινο φως» έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τους αθλήματος AIBA και τώρα απομένει η απόφαση της ΔΟΕ στο συνέδριο της Κοπεγχάγης τον Οκτωβρίου.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη απόφαση για την ανάπτυξη της γυναικείας πυγμαχίας» ο πρόεδρος της AIBA δρ. Τσινγκ-Κούο Γου και πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε πλήρως την ιδέα. Τώρα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να πείσουμε τη ΔΟΕ να συμπεριλάβει το άθλημα».
Στις αρχές της εβδομάδας η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας Τέσα Τζόουελ είχε υποστηρίζει την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες και ζήτησε να μην υπάρχουν διαχωρισμοί, δηλαδή άνδρες και γυναίκες να έχουν σε Ολυμπιακούς και ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες τα ίδια αγωνίσματα αρχίζοντας από το Λονδίνο το 2012.

Μάλιστα είχε κάνει εντύπωση η αναφορά της Τζόουελ ότι οι άνδρες έχουν 40 αγωνίσματα περισσότερα από τις γυναίκες.

Πέθανε σε ηλικία 26 ετών
Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του στίβο. Σε ηλικία 14 ετών κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων και στα 17 της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ στη σφυροβολία. Η Καμίλα Σκολιμόφσκα πέθανε χθες σε ηλικία 26 ετών πιθανότατα από ανακοπή κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στην περιοχή Αλγκάβρ της Πορτογαλίας.Η πολωνική ομοσπονδία ανακοίνωσε τον θάνατο της αθλήτριας που εργαζόταν ως αστυνομικός στη Βαρσοβία. Το 2004 και το 2008 δεν κατάφερε να κερδίσει μετάλλιο σε Αθήνα και Πεκίνο. Πάντως οι Πορτογαλικές αρχές έχουν δώσει άδεια για τη διενέργεια νεκροψίας ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.