Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

«Κάρφωσε» τη διοίκηση Κυριακού και δήλωσε… άγνοια

Πολύ καλή η συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Σπύρος Καπράλος. Αφού αρχικά… «κάρφωσε» τον πρόεδρο της ΕΟΕ «ακατάλληλο έργο» στη συνέχεια δήλωσε άγνοια περί δεύτερου υποψηφίου. Πάντως επί της ουσίας και στα δύο έχει δίκιο. Εμείς, http://greek-olympics.blogspot.com/, παρουσιάσαμε μία μέρα πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σπύρου Καπράλου 10 μόνο σημεία που εκθέτουν τη χώρα και δείχνουν ότι δεν έγινε έργο, σημεία για τα οποία είναι ενήμερος όπως φάνηκε ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο. Όσο για τη σπόντα ότι «δεν γνωρίζει να υπάρχει άλλος υποψήφιος» δεν έχει και πολύ… άδικο. Η προθεσμία για υποβολλή υποψηφιοτήτων όχι μόνο για τη θέση του προέδρου, αλλά και για τις υπόλοιπες λήγει την Παρασκευή και ακόμα ο Μίνως Κυριακού δεν έχει καταθέσει αίτηση για να διεκδικήσει μία θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή.
Απάντησε εμμέσως και στις κατηγορίες περί κομματικοποίησης. Κομματικοποίηση που δεν μπορεί να υπάρξει όταν είναι μόνο ένας ο υποψήφιος.

Δεν μετέχει το Κέρλινγκ
Τελικά ο Λάμπης Νικολάου έπραξε κατά συνείδηση. Ο Α’ αντιπρόεδρος της ΔΟΕ δεν θα μπορούσε να καταστρατηγήσει τον Ολυμπιακό Χάρτη και απέσυρε την πρόσκληση προς την ομοσπονδία Κέρλινγ. Ένα άθλημα διαθέτει μόνο σφραγίδες και δεν έχει αγωνιστική εκπροσώπηση. Έτσι 28 θα μπουν την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου ημέρα της ονομαστικής εορτής του κ. Νικολάου στην αίθουσα της Ολομέλειας για τις εκλογές.

Η συνέντευξη του κ. Καπράλου
Για την ΕΟΕ και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της μίλησε ο Σπύρος Καπράλος σε εκπομπή του «ARENA 89,2». Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η Ε.Ο.Ε. έχει δύο βασικούς στόχους. Από τη μία πλευρά να προετοιμάζει την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα και να την στέλνει στους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Και όσο μπορεί και οικονομικά, εκτός από αγωνιστικά. Πέρα των Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις, όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες και οι αγώνες Νεότητας.Υπάρχει και το κομμάτι της εκπαίδευσης και της Ολυμπιακής παιδείας.Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της βίας και του ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό.Στην προηγούμενη ολομέλεια, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήταν συνάδελφοι, οι οποίοι θα είναι και στην επόμενη ολομέλεια και είχαν το βάρος και κατάλαβαν ότι το έργο που παρήχθη δεν ήταν το κατάλληλο για την Ε.Ο.Ε. Έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το όνομα του ελληνικού αθλητισμού στο διεθνή χώρο είναι σε χαμηλό επίπεδο. Μια ομάδα φτιάχνεται από πολλούς παίκτες. Ο καθένας έχει το ρόλο του και αυτή είναι και η φιλοσοφία μου για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Ε.Ο.Ε. Οι στόχοι και οι αρχές μας έχουν δημοσιοποιηθεί για να βελτιώσουμε την Ε.Ο.Ε.». Για την υποψηφιότητά του τόνισε: «Εγώ κατέθεσα μετά την υποστήριξη των 17 ομοσπονδιών την υποψηφιότητα μου. Δεν γνωρίζω ακόμα αν υπάρχει άλλος υποψήφιος για την προεδρία. Όλοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υποψηφιότητα μέχρι την Παρασκευή. Στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπρόσωπους των 17 Ομοσπονδιών που θα ψηφίσουν στις 10 του μήνα, με τίμησαν με την ψήφο τους για να συνεχίσω για την προεδρία.Θα δούμε πόσοι θα ψηφίσουν, γιατί υπάρχει το θέμα της πυγμαχίας που έχει αποκλειστεί. Παρότι έχει διαφορές με την παγκόσμια ομοσπονδία της, είναι ένα άθλημα με μεγάλη παράδοση και τίποτα δεν προδικάζει ακόμα τον οριστικό αποκλεισμό της από τις εκλογές. Για εμένα είναι τεράστιο θέμα και ουσιαστικό και ηθικό. Από την άλλη, ακούστηκε ότι γίνεται μια προσπάθεια να έρθει να ψηφίσει ένα άθλημα, που πολλοί λίγοι το γνωρίζουν και το οποίο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Ε.Ο.Ε. και αναφέρομαι στο Κέρλινγκ».
Τέλος απάντησε και για το ασυμβίβαστο: «Είμαι πρόεδρος του Χ.Α.Α. Εκεί εργάζομαι και από εκεί εξασφαλίζω τα προς το ζην. Δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου. Τον αθλητισμό τον υπηρετώ και η αγάπη μου γι΄ αυτόν με κάνει να προσπαθώ για το καλύτερο, σε όποιο πόστο και αν βρίσκομαι».