Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

EBU τέλος, SPORTFIVE η νέα εποχή

Η εταιρία SPORTFIVE International ανέλαβε τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2014 και για το 2016 για την Ευρώπη. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η ΔΟΕ και αφορά τις 40 από τις 46 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Εξαιρούνται η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και Ισπανία που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις, ενώ Ιταλία, και η Τουρκία έχουν κλείσει με SKY Italia και FOX Turkey αντίστοιχα.
Αυτή είναι μία νέα τακτική που έχει υιοθετήσει η ΔΟΕ με στόχο την ελεύθερη μετάδοση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τηλεθέαση, αλλά και μεγαλύτερα ποσά στο ταμείο της.
Η SPORTFIVE εκτός από δικαιώματα για την τηλεόραση έχει τα δικαιώματα για το διαδίκτυο, αλλά και για την κινητή τηλεφωνία.

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις 40 χώρες και όποιος επιθυμεί να διαπραγματευτεί όρους και προϋποθέσεις θα πρέπει αν μιλήσει μαζί τους.

Η εποχή της EBU και της ΕΡΤ έχει φτάσει στο τέλος.
Μάλιστα ο Ζακ Ρογκ κατά την υπογραφή της συμφωνίας μίλησε για μία «νέα εποχή» στη μετάδοση των Ολυμπιακών, ευχαρίστησε την EBU για την επί σειρά ετών συνεργασία που είχαν με τη ΔΟΕ και που ολοκληρώνεται με τους Αγώνες στο Βανκούβερ και το Λονδίνο.
Η ΔΟΕ έχει δεσμεύσει τη SPORTFIVE να δείξει σε «ελεύθερη» μετάδοση 200 ώρες από τους Ολυμπιακούς του 2016 και 100 από τους Αγώνες του 2014. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν ώρες μετάδοσης και σε συνδρομητικά δίκτυα.