Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Με 18-11 ο Καπράλος παρέλαβε την ΕΟΕ από τον Κυριακού


Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπή για την εκλογή προέδρου για τη θητεία 2009-2013. Όλα εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε. Για περίπου δύο ώρες η συζήτηση αφορούσε την αποχώρηση από την αίθουσα των εκπροσώπων του μπάντμιντον και του κέρλινγκ. Η μεν πρώτη ομοσπονδία είχε εκπρόσωπο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ και έχει ασυμβίβαστο, η δε δεύτερη ομοσπονδία δεν έχει αγωνιστική δράση και συνεπώς δικαίωμα ψήφου.
Έλα όμως που ο Γιώργος Φουντάς και ο Κώστας Ουίλς «ανήκουν» στην ομάδα Κυριακού και έπρεπε να ψηφίσουν. Πραγματικά μόνο στην Ελλάδα έχουμε ερμηνείες κατά το δοκούν. Όπως μας βολεύει δηλαδή. Και το γράφουμε αυτό επειδή πριν από τέσσερα χρόνια ο ίδιος ο κ. Κυριακού ζήτησε τόσο από τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας Κέρλινγκ, όσο και από ακόμα δύο (χόκεϊ σε πάγο και μπόμπσλεϊ) να αποχωρήσουν επειδή δεν έχουν αγωνιστική δράση, προσφεύγοντας μάλιστα στη συνέχεια στη ΔΟΕ όπου και δικαιώθηκε.
Οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες που ήθελε να βάλει από το… παράθυρο ο Γιώργος Ορφανός δεν ξαναεμφανίστηκαν στη συνέχεια στην ΕΟΕ και ουδέποτε ζήτησαν να αναγνωριστούν ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου σε εκλογικές αναμετρήσεις.
Πως όμως να εξηγήσεις τη στάση ορισμένων ανθρώπων;
Μήπως δεν ξέρουν να χάνουν;
Μήπως για να κρατήσουν την καρέκλα επιστρατεύουν όλες τις μεθόδους;
Όπως και να έχει η κατάσταση ήταν κωμικοτραγική!
Τελικά η ομάδα Καπράλου δέχθηκε να ψηφίσουν (εκκρεμεί πάντα η προσφυγή στο ΣτΕ) ο Γιώργος Φουντάς και ο Κώστας Ουίλς βοηθώντας έστω και με αυτόν τον τρόπο να συνεχιστεί η διαδικασία. Όσο για την πυγμαχία και τον Περικλή Τρικαλιώτη δεν μπήκε ποτέ μέσα στην αίθουσα…
Αυτή ήταν και η μοναδική «νίκη» της πλευράς Κυριακού, αν και πολλοί έκαναν λόγο για… ήττα, αφού και έχασε και δεν μπορούσε να μιλήσει για παρατυπίες, παρανομίες, μεθοδεύσεις και άλλα τέτοια… γραφικά!

Επιβεβαίωση: Πολλά με… λίγα

Βέβαια μερικά λεπτά αργότερα με 18 υπέρ, 11 κατά, ο Μίνωας Κυριακού παρέδωσε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Σπύρο Καπράλο.
Παρά το γεγονός ότι δεν ψήφισε η Πυγμαχία ο Σπύρος Καπράλος πήρε ακόμα δύο ψήφους και από τους 16 που είχε πήγε στους 18. Αντίθετα ο Μίνωας Κυριακού αν δεν είχε το Μπάντμιντον και το Κέρλινγκ θα έμενε στους 9 (!). Αυτό θα πει απόρριψη. Από τους 23 ψήφους υπέρ 2 κατά και 1 λευκό που πήρε πριν από τέσσερα χρόνια έχασε το 60% του εκλογικού σώματος και έμεινε με ελάχιστους και σε λίγο καιρό… μόνος.
Ο κ. Κυριακού αποχώρησε μετά την ήττα. «Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο. Έφυγα από τη διαδικασία γιατί έχω ένα ταξίδι να κάνω. Στη ζωή υπάρχει νίκη και ήττα, εγώ γεύτηκα και τα δύο. Ο ελληνικός αθλητισμός θα εξακολουθεί να υπάρχει και χωρίς τον Κυριακού. Φεύγω αφήνοντας μία προίκα εννέα εκατομμυρίων ευρώ ενώ παρέλαβα την ΕΟΕ με 126.000 ευρώ», δήλωσε πικραμένος ο Μίνωας Κυριακού, ενώ στην έξοδο της ΕΟΕ μονολόγησε: «Ήμαρτον με αυτά που γίνονται…»

Ο νέος πρόεδρος συνέχισε τη διαδικασία με τις ψηφοφορίες για τις υπόλοιπες θέσεις:
Πρόεδρος: Σπύρος Καπράλος (18 ψήφοι), Μίνωας Κυριακού (11).
Α΄ Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελάκης (19 υπέρ, 7 κατά, 2 λευκά). Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος και ο Γιώργος Γερόλυμπος αποσύρθηκαν.
Β’ Αντιπρόεδρος: Θανάσης Βασιλειάδης (19 – 9).
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κατσιαδάκης (15 υπέρ), Στέλιος Αγγελούδης (12) και 1 λευκό. Στην πρώτη ψηφοφορία είχαμε ισοψηφία με 14-14 και τον Μίνωα Κυριακού να έχει αποχωρήσει.
Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος (20 ψήφους) 5 λευκά και 2 άκυρα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να έχει αποχωρήσει και αυτός.
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Θανάσης Κανελλόπουλος (20 ψήφους).
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Βαγγέλης Σουφλέρης (19 ψήφους).
Πρόεδρος ΔΟΑ: Ισίδωρος Κούβελος.
Πρόεδρος Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Βασιλειάδης.
Πρόεδρος ΕΦΙΠ: Γιάννης Καρράς.
Πρόεδρος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας: Σπύρος Ζαννιάς (19 υπέρ), 7 λευκά.