Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Φουλ επίθεση ο Καπράλος με «μομφή» κατά Νικολάου


Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Φεβρουαρίου ζήτησε από τον Λάμπη Νικολάου, ο μοναδικός μέχρι στιγμής υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. Ο Α’ αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και μοναδικός μας εκπρόσωπος στη Λοζάνη, έχει από το νόμο το δικαίωμα να συγκαλέσει τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών που νομίμως έχουν ψήφο για την πρώτη συνεδρίαση και μέχρι του σημείου της εκλογής προέδρου.
Ειδικότερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (φωτό) κατατέθηκαν σήμερα δύο αιτήσεις τακτικών μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και ζητάνε να ανακληθούν ορισμένες προσκλήσεις που έστειλε ο Λάμπης Νικολάου.
Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και τα μέλη της Σπύρος Καπράλος, Χρήστος Χατζηαθανασίου, Μανώλης Κατσιαδάκης, Αντώνης Νικολόπουλος και Γιάννης Καρράς και ζητάνε από τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Π. Πικραμμένο να εκδώσει προσωρινή διαταγή, να ανασταλούν και να ακυρωθούν τρεις προσκλήσεις του κ. Νικολάου.
Ειδικότερα, τα μέλη της ΕΟΕ αναφέρουν ότι ο κ. Νικολάου παράνομα και αυθαίρετα προσκάλεσε την Ελληνική Ομοσπονδία Κέρλινγκ να συμμετέχει στην Ολομέλεια, καθώς δεν είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία από την Ε.Ο.Ε., αλλά ούτε και από την αντίστοιχη Διεθνή Ομοσπονδία Κέρλινγκ.
Ακόμη, τα μέλη της Ε.Ο.Ε. υποστηρίζουν ότι κακώς ο κ. Νικολάου κάλεσε να συμμετέχει στην Ολομέλεια η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης με τον αναπληρωματικό εκπρόσωπό της Γ. Φουντά και όχι με τον τακτικό της Π. Κόντο.
Παράλληλα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας υποστηρίζει ότι παράνομα και αυθαίρετα, ο κ. Νικολάου δεν κάλεσε την Ομοσπονδία τους να συμμετέχει στην Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε.