Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Απίστευτο: 300.000 ευρώ περιμένουν δικαιολογητικά!

Μία τυπική διαδικασία διαχειριστικού ελέγχου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία βγάζει… λαβράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες του http://www.greek-olympics.blogspot.com/, το ταμείο είναι μείον κατά περίπου 300.000 ευρώ. Ο έλεγχος ξεκίνησε στο πλαίσιο της ενημέρωσης όμως οι υπηρεσίες βρέθηκαν με κενό. Ένα κενό που προέρχεται από την περσινή χρονιά, το 2008 και που δεν έχει καλυφθεί.
Ας δούμε όμως την ιστορία από την αρχή.
Η ΕΟΕ διοργάνωσε πέρσι ένα συνέδριο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα όμως προέκυψε όταν το χειρισμό του κόστους δεν έκαναν οι υπηρεσίες, αλλά έδωσαν σε εξωτερικό συνεργάτη το παραπάνω ποσό. Βέβαια το λογιστήριο περίμενει αποδείξεις και τιμολόγια εξόδων για να καλύψει τις περίπου 300.000.

Όμως ο συνεργάτης δεν έχει δικαιολογήσει το ποσό, αν και έχει περάσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο από το συνέδριο.
Λέτε να πρόκειται για αμέλεια;

Και αν «ναι», πως σε έναν τόσο αμελή συνεργάτη εμπιστεύθηκαν ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Η νέα διοίκηση Καπράλου, δείχνει αποφασισμένη να πάει την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Βέβαια εκτός από το ποινικό μέρος αν έχουμε τελικά κατάχρηση υπάρχουν και οι διοικητικές ευθύνες. Και σε αυτόν τον τομέα θα αποδοθούν.
Τώρα μπορεί ο Μίνωας Κυριακού να άφησε όπως είπε προίκα 9 εκατ. ευρώ στην ΕΟΕ, όμως κάποιος θέλησε να βάλει το χέρι στο… μέλι.
Δεν θα ασχοληθούμε με τις φήμες που κυκλοφορούν, ούτε θα δημοσιοποιήσουμε το όνομά του αν και το γνωρίζουμε.
Περιμένουμε όμως η ΕΟΕ και η ΔΟΑ στο όνομα της διαφάνειας εκτός από τις ευθύνες να δημοσιοποιήσουν το γεγονός.