Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ


Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Μαικλ Φελπς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες είχαμε γράφει ότι θα πρέπει να τιμωρηθεί με ποινή από έγγραφη επίπληξη έως τρίμηνο αποκλεισμό για τη χρήση της κάνναβης. Αυτό και έγινε. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία των ΗΠΑ του επέβαλε την αυστηρότερη ποινή με βάση τους κανονισμούς και τώρα διαδικαστικά θα την κοινοποιήσει στη Διεθνή Ομοσπονδία για επικύρωση.
Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν διακρίσεις για τους πρώτους των πρώτων, ακόμα και αν έχουν ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αυτή είναι και η διαφορά μας, για αυτό και θεωρούμε ότι η WADA και η ΔΟΕ «κυνηγά» τα ελληνόπουλα περισσότερο από τις ξένους και ειδικότερα τους Αμερικανούς.
Φανταστείτε να είχε κάνει κάποιος Έλληνας Ολυμπιονίκης αυτό που έκανε ο Φελπς να είχε ζητήσει συγγνώμη και να ερχόταν ο ΣΕΓΑΣ ή κάποια άλλη ομοσπονδία να επιβάλλει τους κανονισμούς.
Αρχικά θα είχαν… πέσει πάνω στην Ομοσπονδία καμιά 10αριά «μεγαλο-δικηγόροι» απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις.
Μετά θα προσπαθούσε ο Τύπος να κάνει το… άσπρο – μαύρο και να μας πείσει ότι «κατάλαβε το παιδί» και κακώς τιμωρήθηκε.
Τέλος, εάν μία σοβαρή διοίκηση επέβαλλε την καθορισμένη ποινή θα βάζαμε «λυτούς και δεμένους» να ρίξουμε τη διοίκηση και πολλά άλλα.
Βλέπετε, αυτή είναι η διαφορά μας με τις ΗΠΑ και μερικές ακόμα προηγμένες χώρες.
«Έσφαλες θα πληρώσεις».
Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Φελπς. Θυμίζουμε ότι ο Μάικλ Φελπς δεν θεωρείται… απλός αθλητής. Με 8 χρυσά που κέρδισε στο Πεκίνο και ακόμα 6 που έχει από την Αθήνα μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή σε όλα τα σπορ, τον αθλητή με τα περισσότερα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αν στην Ελλάδα είχαμε έναν τέτοιο αθλητή, θέλω να δω ποιος θα «τολμούσε» να τον τιμωρήσει…
Όμως στις ΗΠΑ κάνουν αλλιώς και δεν άνοιξε ούτε… ρουθούνι.
Για αυτό και ΔΟΕ δεν «έσπευσε» να ασχοληθεί. Κάτι που θα έρπατε σε αντίθετη περίπτωση.