Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Μετά την αποτυχία, τι έχει σειρά;


Και τώρα τι; Αυτή είναι η λογική ερώτηση μετά την ολοκλήρωση των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων, την επιστροφή όλων των αθλητών από το Πεκίνο και τη λήξη των ολιγοήμερων διακοπών.
Η επόμενη μέρα τι περιλαμβάνει και ποιος ο σχεδιασμός για το 2012; Ακόμα μία λογική ερώτηση που δυστυχώς όπως και η πρώτη, αλλά και πολλές ακόμα δεν έχουν απάντηση. Και δεν είναι διότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα τον επίσημο απολογισμό, είναι επειδή από εδώ και πέρα μέχρι και το τέλος του έτους, τους επόμενους τέσσερις μήνες δεν θα κάνει κάνεις τίποτα, απλά όλοι θα περιμένουν να τελειώσει η θητεία τους.
Ή καλύτερα δεν θα κάνουν εντός της ολομέλειας κάτι για το 2012, γιατί εκτός όλοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν την ομοσπονδία που εκπροσωπούν και πάλι ώστε και στην επόμενη Ολομέλεια να είναι μέσα στο παιχνίδι, να εκλεγούν και πάλι, να καθίσουν γύρω από το οβάλ τραπέζι του 3ου ορόφου, να συνεδριάζουν μία ή και λιγότερες φορές το μήνα και να πηγαίνουν ταξίδια είτε στους Μεσογειακούς, είτε στους Χειμερινούς, είτε στους Θερινούς.
Νομίζεται ότι όλα αυτά είναι… βαριά και ότι δεν ισχύουν.
Αλήθεια θα θέλαμε όλα τα παραπάνω να ήταν φανταστικά…
Δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν ξεκινούσαμε αυτό το blog ή αν θέλετε το ημερολόγιο για τα Ολυμπιακά θέματα στην Ελλάδα δεν είχαμε στόχο ούτε να γίνουμε «κακοί», ούτε να κάνουμε αρνητικές αναφορές.
Θέλαμε να υπάρχει μία καταγραφή, για το μέλλον, σε ότι αφορά το Πεκίνο και τις επόμενες διοργανώσεις και πολλές, πολλές επιτυχίες και μετάλλια.
Εμάς μας πείραξε περισσότερο απ’ όλους η φτωχή συγκομιδή στην Κίνα, η χειρότερη των τελευταίων 20 ετών, όμως δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν το είχαμε προβλέψει. Μία πρόβλεψη που στηρίχθηκε σε όσα δεν έγιναν και την είχαμε μάλιστα δημοσιεύσει στις 17 Απριλίου 2008, περίπου τέσσερις μήνες πριν από την Τελετή Έναρξης.
Τότε λοιπόν γράφαμε: «Μικρό καλάθι θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας...
Τα όποια μετάλλια έρθουν θα αποτελούν τεράστια επιτυχία υπό αυτές τις συνθήκες. Ο στίβος, η γυμναστική, το τεκβοντό, η κωπηλασία, η ιστιοπλοΐα, το τζούντο και ο υγρός στίβος θα είναι οι πρωταγωνιστές. Πέντε με επτά δηλαδή...
Δύσκολα θα είναι και στα ομαδικά. Το μπάσκετ ακόμα δεν έχει πάρει το εισιτήριο για την Κίνα, αλλά και αν τα καταφέρει δύσκολα θα είναι στην 4άδα, ενώ η υδατοσφαίριση παρουσιάζει νέες ομάδες σε άνδρες και γυναίκες».

Και επειδή θέλουμε να εξηγούμε τις απόψεις είχαμε κάνει και αναφορά στους λόγους της αποτυχίας: «Δυστυχώς όμως τα πράγματα για τη χώρα μας δεν θα είναι καλά. Και για αυτό δεν φταίει η υπόθεση ντόπινγκ που συγκλονίζει την Ελλάδα. Στραβά ξεκίνησαν τα πράγματα εδώ και τέσσερα χρόνια. Μετά την Αθήνα δηλαδή υπήρξε ένα πολύ μεγάλο κενό τόσο στο σχεδιασμό της Ολυμπιακής Προετοιμασίας όπως την ονομάζουμε, όσο και στη χρηματοδότηση. Χωρίς υποδομές, χωρίς εθνικό σχέδιο πέρασαν δύο χρόνια χωρίς αποφάσεις και με ελάχιστα μέσα».Τέλος πάντων όπως και να έχει οι Ολυμπιακοί στο Πεκίνο είναι παρελθόν και ενωμένοι πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Από αύριο 1η Σεπτέμβρη 2008 η ΕΟΕ πρέπει να περάσει στην… αντεπίθεση.
Να πάρει μέτρα, να δώσει λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν αθλητές.
Να χτυπήσει το χέρι της διεκδικητικά στο τραπέζι και όχι να κρύβονται τα μέλη της πίσω από τις κομματικές τους ταυτότητες…