Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Και ξαφνικά εμφανίστηκαν οι «Μακεδόνες»


Σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα στο επίπεδο των προκλήσεων από τη FYROM, οι γείτονες… ξαναχτύπησαν με την βοήθεια των Κινέζων αυτή τη φορά και φυσικά κάτω από τη… μύτη των Ελλήνων επισήμων που μάλλον για τουρισμό βρίσκονται στο Πεκίνο. Σήμερα η ομάδα της FYROM έκανε την επίσημη είσοδο της στο Ολυμπιακό Χωριό μία καθαρά τελετουργική εμφάνιση που αφορά όλες τις ομάδες που μετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Με μία διαφορά.
Η Κινεζική Οργανωτική Επιτροπή στην επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός, αναφέρει τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία» πέρα από τον καταστατικό χάρτη της ΔΟΕ και βέβαια με τα μέλη της Ελληνικής αποστολής να… απουσιάζουν.
Είχαν σήμερα άλλες… δουλειές !!!
Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης που είναι στο Πεκίνο, δεξιώθηκε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους από τη χώρα για να κάνει δημόσιες σχέσεις, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνωα Κυριακού που δείχνει πολύ καταβεβλημένος με τα συνεχή προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
«Απόντες» από την υπόθεση και ο αρχηγός της Ελληνικής Ομάδας Ισίδωρος Κούβελος που εκπροσωπεί την ΕΟΕ με το άθλημα της ιππασίας, άθλημα που δεν έχει η χώρα μας εκπροσώπησε στο Πεκίνο και που έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση από τον Κυριακού στο θέμα των διακρίσεων ζητώντας από τους Έλληνες ούτε λίγο ούτε πολύ να έχουν δαπανήσει πάνω από 40 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια για την προετοιμασία της ομάδας, αλλά να «έχουν χαμηλά τον πήχη».
Το θέμα της «Μακεδονίας» θα τους ξυπνήσει στην τελετή έναρξης, αύριο όταν θα δουν όλοι, μαζί και εμείς, την καρτέλα να τους αναφέρει με αυτό το όνομα κατά την είσοδο των αθλητών τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, τη «Φωλιά του Πουλιού».
Με αυτόν τον τρόπο η Οργανωτική Επιτροπή «Πεκίνο 2008» σχολιάζει την είσοδο της ομάδας των Σκοπίων παραθέτοντας λεζάντες σε τρεις φωτογραφίες πάντα ως «Μακεδόνες»: (BEIJING, August 6) -- The Macedonian Olympic delegation participated in the country's flag-raising ceremony in the Olympic Village on August 5.