Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Δυστυχώς νομίζουν ότι… ψιχαλίζει


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται στο χειρότερο σημείο στην ιστορία της, δέχεται υποδείξεις και συμβουλές από τη ΔΟΕ, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που ιδρύσαμε το 1894 με τον Δημήτριο Βικέλα πρόεδρο. Η απόφασή της να στείλει το φάκελο με τα στοιχεία για το ντόπινγκ στην Ελλάδα στην… Ελληνική δικαιοσύνη μιλώντας για κύκλωμα είναι χαστούκι στο πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού, που ως θεματοφύλακας του Ολυμπιακού Πνεύματος στη χώρα μας θα έπρεπε να το έχει πράξει πρώτος και μάλιστα πολύ πριν αναχωρήσει η ομάδα για το Πεκίνο.
Είναι αυτό που λέει ό λαός μας ότι «μας φτύνουν και κάποιο νομίζουν ότι ψιχαλίζει». Η απόλυτη ξεφτίλα…
Η ΕΟΕ που αγκαλιάζει όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα δεν διέταξε έρευνα μετά την υπόθεση στην άρση βαρών με τα 11 δείγματα και την ουσία «m3», αλλά ούτε και όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο με την ίδια ουσία ο κολυμβητής Δρυμωνάκος, αλλά ούτε και στην περίπτωση Ρέγα και έρχεται τώρα ο ΑΝΤ-1 να μας… πείσει ότι η ΔΟΕ μας στηρίζει.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η ΔΟΕ δεν έχει καμία απ’ ευθείας αρμοδιότητα σε κανένα άθλημα, ούτε και στις τιμωρίες των αθλητών. Ακόμα και αυτές τις παραπέμπει στις διεθνείς ομοσπονδίες. Αντιθέτως επεμβαίνει, και έχει άποψη στις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές τις οποίες μπορεί να αποβάλλει και από τις τάξεις του Ολυμπιακού Κινήματος. Η υπόθεση με τη Χαλκιά δείχνει ότι οι έλεγχοι της ΕΟΕ ήταν οι… γνωστοί – τυπικοί – για να μπορεί να καλύπτεται πίσω από τους κανονισμούς.
Αν ήθελε να κάνει ουσιαστικούς ελέγχους θα μπορούσε να αποφασίσει η Ολομέλεια να διαθέσει τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ για συνεχείς ελέγχους το τελευταίο 8μηνο και όχι να κάνουν ορισμένοι τους… αστυφύλακες μετά τις αποκαλύψεις, ούτε να «πετάνε» έξω τους αθλητές, έστω και αν έσφαλαν.
Όμως ο Μίνωας Κυριακού ουδέποτε έκανε τέτοια εισήγηση. Του αρέσουν όμως οι βαρύγδουπες ατάκες και τα λόγια.
Γιατί η ανακοίνωση της ΔΟΕ και τα έργα της, δείχνουν ότι δεν ψιχαλίζει…