Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Το μπάσκετ φτάνει μέχρι το… χάλκινο


Με τρεις νίκες (Κίνα, Γερμανία, Ανγκόλα) και δύο ήττες (ΗΠΑ και Ισπανία) ολοκλήρωσε η ομάδα μπάσκετ την παρουσία της στον β’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά τερματίζοντας στην τρίτη θέση με 8 βαθμούς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Τώρα θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή την Τετάρτη και στη συνέχεια – δυστυχώς – τους Ισπανούς μία ομάδα – κακό δαίμονα – από την οποία χάνουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Αν τα καταφέρει με τους Ισπανούς τότε πάνε για 1η-2η θέση, με ήττα για 3η-4η με πιθανότερο αντίπαλο την Λιθουανία και πολλές ελπίδες για το χάλκινο μετάλλιο. Εκτός και στον ημιτελικό που θα διασταυρωθούν ΗΠΑ και Λιθουανία χάσουν οι Αμερικάνοι, οπότε και θα βρεθούν πάλι στο δρόμο μας…
Σήμερα άνετη νίκη για την εθνική μας στο μπάσκετ, αυτή τη φορά επί της Κίνας με 91-77. Η ομάδα μας πήρε προβάδισμα από την αρχή και σε κανένα σημείο δεν κινδύνευσε από τους γηπεδούχους. Οι Μπουρούσης και Σπανούλης πέτυχαν από 19 πόντους ο καθένας, ακολούθησε ο Φώτσης με 17 και από εκεί και κάτω οι Ζήσης (8), Σχορτσιανίτης (8), Παπαλουκάς (6), Γλυνιαδάκης (6), Διαμαντίδης (5) και Βασιλόπουλος (3). Η Ελληνική ομάδα είχε 66% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα, 60% στις ελεύθερες βολές, 36 ριμπάουντ και 19 ασίστ.
Υδατοσφαίριση
Εκτός από το μπάσκετ και στο πόλο μας κέρδισε στους Ολυμπιακούς του 2008 η Ισπανία. Στον τελευταίο αγώνα χάσαμε με 10-6 (2-0, 3-0, 3-5, 2-1) χωρίς να σημειώσουμε γκολ στα δύο πρώτα 8λεπτα. Το «ξύπνημα» στον τρίτο 8λεπτό δεν ήταν ικανό για να μας επιτρέψει κάτι περισσότερο από μία ήττα με διαφορά 4 τερμάτων. Τα γκολ για την Ελλάδα: Θεοδωρόπουλος 2, Κοκκινάκης 1, Ντόσκας 1, Γ. Αφρουδάκης 1, Μυλωνάκης 1.
Τώρα θα παίξει με την Κίνα στον πρώτο από τους τρεις νικηφόρους αγώνες που θέλει για να φτάσει μέχρι την 7η θέση. Στον α’ όμιλο πήραμε την 5η θέση με 2 βαθμούς, τη νίκη επί του Καναδά (13-7) και σύνολο τερμάτων 39 υπέρ και 56 κατά (διαφορά -17). Πρώτος σκόρερ στον όμιλο ο Γιώργος Ντόσκας με 10 γκολ.