Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Τραβάτε κουπί γιατί χανόμαστε…


Είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ελλάδας, δυστυχώς η μοναδική εξαίρεση μετά από τις τρεις πρώτες ημέρες. Η Κωπηλασία συνεχίζει να μας δίνει χαρές όταν τα υπόλοιπα αθλήματα μας… πίκραναν λίγο. Μετά τον Πολύμερο και τον Μούγιο χθες ο Γιάννης Χρήστου σήμερα έκανε στο ρεπεσάζ πολύ καλή κούρσα στο σκιφ και θα δώσει το παρόν στον ημιτελικό διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό. Ο Έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε στην 3η θέση της 2ης επαναληπτικής σειράς με χρόνο 6:58.28.
Και αφού μιλάμε για… κουπιά να σας πούμε ότι και στο κανόε στο σλάλομ ο Χρήστος Τσακμάκης πήρε την 8η θέση στον προκριματικό μετά από δύο κούρσες με χρόνο 177 δεύτερα και 54 εκατοστά και θα τον δούμε στον ημιτελικό αύριο.
Στο νερό πάντως είναι όλες μας οι ελπίδες, αφού και στην ιστιοπλοϊα κάτι καλό ετοιμάζει η Σοφία Μπεκατώρου με άλλη παρέα αυτή τη φορά και άλλο σκάφος. Στα Yngling, μετά τις πρώτες έξι ιστιοδρομίες, οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη, είναι στην 10η θέση με 36 βαθμούς ποινής τέσσερις μακριά από το… βάθρο. Σήμερα πήραν μία δεύτερη θέση και μία 16η (τελευταία).
Ιστιοπλοϊα
Θετικό ξεκίνημα έκανε ο Νίκος Κακλαμανάκης στην ιστιοσανίδα RS:X. Ο Κακλαμανάκης είναι στην 5η θέση με 12 βαθμούς μετά τις δύο πρώτες κούρσες. Ο Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ παρά την 10η θέση της πρώτης ιστιοδρομίας, στη δεύτερη τερμάτισε 2ος και με 12 βαθμούς ποινής είναι «μέσα στο παιχνίδι». Οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Ανδρέας Παπαδόπουλος, στα 470 ανδρών, είναι στην 17η θέση της γενικής κατάταξης με μία 5η και μία 26 θέση. Η Αντωνία Φράι στην κατηγορία RS:X είναι στην 14η θέση της γενικής με δύο 15ες θέσεις στις δύο πρώτες κούρσες. Όσο για τον Αιμίλιο Παπαθανασίου χωρίς ψυχολογία μετά την πρώτη ακύρωση και την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ήταν 18ος και 15ος στις δύο σημερινές κούρσες και με 66 βαθμούς είναι στη 15η θέση.
Υδατοσφαίριση
Μετά τους άνδρες και οι γυναίκες γνώρισαν την ήττα από τις Αυστραλέζες στην πρεμιέρα του τουρνουά πόλο με 8-6 (5-2, 2-2, 1-1, 0-1). Τα κορίτσια μετά το κακό πρώτο 8λεπτο προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα αλλά δεν κατάφεραν αν ισοφαρίσουν. Τα τέρματα πέτυχαν οι Αντιγόνη Ρουμπέση (3), η Κυριακή Λιόση (2) και η Σταυρούλα Αντωνάκου (1).
Τένις
Ήττα και για τη Λένα Δανιηλίδου στο μονό από τη Γαλλίδα Βιργινί Ραζανό με 6-3, 6-3. Στο διπλό η Λένα με την Άννα Γερσιμίδου αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ τις Ελβετίδες Εμανουέλ Γκαλιάρντι και Πάτι Σνάιντερ μετά τις ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του τένις εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Κολύμβηση
Μία από τα ίδια και σήμερα. Στα 200μ. ελεύθερο η Ελένη Κωστή τερμάτισε 8η στην 3η προκριματική σειρά με χρόνο 2.04.55 και ήταν 44η στη γενική και ο Ρωμανός Αλυφαντής στα 200μ. πεταλούδα ήταν 8ος στην 5η σειρά με 1.57.99 και 27ος στη γενική κατάταξη.
Η γκάφα της ΕΟΕ: Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται στον… κόσμο της. Στο πρόγραμμα που μοίρασε στα ΜΜΕ, αλλά έχει και στο διαδίκτυο αναφέρει ότι σήμερα παίζουμε στο μπάσκετ με τη Γερμανία και στο πόλο με την Ουγγαρία όταν και οι δύο ομάδες έχουν ρεπό. Ούτε τα απλά δεν μπορούν…