Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

«Κόκκινη» στη Θάνου, βούλιαξαν πόλο και μπάσκετ


Ενός κακού μύρια έπονται, λέει ο λαός μας και μετά την κακή πρώτη μέρα για τη χώρα μας ήρθε και μία δεύτερη εξίσου ατιμωτική τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και σε επίπεδο αποφάσεων. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή στην Κατερίνα Θάνου, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο με την διευθύντρια επικοινωνίας της ΔΟΕ, Ζιζέλ Ντέιβις να κάνει λόγο για «δυσφήμιση του Ολυμπιακού Κινήματος» από την αθλήτρια. Σύμφωνα με τους κανονισμούς η Εκτελεστική Επιτροπή αποδέχθηκε την εισήγηση της πειθαρχικής και η Κατερίνα Θάνου δεν μπορεί να αγωνιστεί. Η συνέχεια πάντως της υπόθεσης θα εξελιχθεί στη δικαστική αίθουσα του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) αφού εκεί θα προσφύγει η Θάνου διεκδικώντας όχι μόνο δικαίωση, αλλά και πολλά χρήματα καθώς και το χρυσό μετάλλιο του 2000 μετά την ακύρωση της Μάριον Τζόουνς.
Στα αγωνιστικά τώρα μπάσκετ και πόλο «βούλιαζαν» χάνοντας από Ισπανούς και Αυστραλιούς αντίστοιχα. Και οι δύο ομάδες μας έπαθαν… μπλακ άουτ αφού το 81-66 στο μπάσκετ και το 12-8 στο πόλο δείχνουν ότι και οι δύο ομάδες «κάθισαν».
Μπάσκετ
Ταπεινωτική ήττα γνώρισε από τους Ισπανούς η εθνική ομάδα μπάσκετ. Η «επίσημη αγαπημένη» παρά την ήττα 81-66 χρειάζεται μόλις δύο νίκες σε πέντε αγώνες για να βρεθεί στην επόμενη φάση αφού προκρίνονται από τον όμιλο οι τέσσερις από τις έξι ομάδες. Πρώτος σκόρερ της εθνικής ο Βασίλης Σπανούλης με 15 και ακολούθησαν με 14 ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με 10 ο Νίκος Ζήσης, με 9 ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, με 7 ο Αντώνης Φώτσης με 5 ο Θοδωρής Παπαλουκάς, με 3 ο Γιάννης Μπουρούσης, με 2 ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και με 1 ο Κώστας Τσατσαρής. Πάντως με 50% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 46% στις ελεύθερες βολές δεν μπορείς να έχεις βλέψεις για μετάλλιο.
Υδατοσφαίριση
Την ήττα γνώρισε στο πρώτο της παιχνίδι η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης. Έχασε 12-8 από την Αυστραλία (5-5, 4-3, 2-0, 1-0), αν και ξεκίνησε καλά στα δύο πρώτα 8λαπτά. Όμως στα επόμενα δύο δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε ένα τέρμα. Ο Γιώργος Ντόσκας πέτυχε 3 τέρματα και από ένα οι Δημήτρης Μάζης, Κώστας Κοκκινάκης, Γιάννης Θωμάκος, Χρήστος Αφρουδάκης και Μανώλης Μυλωνάκης.
Κωπηλασία
Θετική παρουσία και απευθείας στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών για τους Βασίλη Πολύμερο και Δημήτρη Μούγιο. Το ελληνικό τερμάτισε στη 2η θέση της πρώτης σειράς με 6.16.10. Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου δεν τα κατάφεραν. Τερμάτισαν στην 5η θέση της 2ης σειράς με 7.05.95 και θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στο ρεπεσάζ για πρόκριση στον ημιτελικό.
Κολύμβηση
Ο Αριστείδης Γρηγοριάδης στα 100μ. ύπτιο έκανε την καλύτερη εμφάνιση τερματίζοντας 5ος στην 4η σειρά με 54.71 και στη 17η θέση στη γενική κατάταξη σε 45 αθλητές. Έχασε την πρόκριση στον ημιτελικό για 9 εκατοστά (!) του δευτερολέπτου. Ο Ανδρέας Ζήσιμος στα 200μ. ελεύθερο πήρε την 6η θέση στην 5η σειρά με 1.48.82 και ήταν 29ος στους 57 στη γενική κατάταξη.
Η Αγγελική Εξάρχου ήταν 6η στην 4η σειρά των 100μ. πρόσθιο με 1.10.47 και στην 30η θέση ανάμεσα σε 49 αθλήτριες. Στα 400μ. ελεύθερο η Ευγενία-Ευαγγελία Ευσταθίου τερμάτισε 4η στην τρίτη προκριματική σειρά με 4.15.78 και στη γενική ήταν 27η σε σύνολο 41 αθλητριών.
Ιστιοπλοΐα
Καλύτερα τα πήγαν σήμερα οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη στα Yingling. Στην Τρίτη κούρσα πήραν την 9η θέση και στην τέταρτη ιστιοδρομία την 3η και έτσι με 34 βαθμούς ποινής είναι στην 11η θέση. Στα Finn, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου ήταν 5ος στην τρίτη ιστιοδρομία και ακυρώθηκε στην τέταρτη. Έτσι με 60 βαθμούς ποινής είναι στην 15η θέση, έχοντας χάσει οριστικά την επαφή του με το βάθρο.
Μπιτς Βόλεϊ
Οι Βάσω Καραντάσιου - Βίκυ Αρβανίτη έχασαν στον πρώτο αγώνα με 2-0 (21-18, 21-18) από τις Αυστριακές Στέφανι και Ντόρι Σβάιγκερ στον πρώτο αγώνα του 6ου ομίλου. Ήττα και για τη δεύτερη Ελληνική ομάδα με τις Κουτρουμανίδου και Τσιαρτσιάνη να χάνουν 2-1 (21-18, 19-21, 15-12) από τις Κινέζες Τσεν Χουέ και Ξι Ζανγκ στον 4ο όμιλο.
Γυμναστική
Η Στεφανί Μπισμπίκου ήταν 39η στο σύνθετο ατομικό με 56,625 βαθμούς. Ειδικότερα στο έδαφος 67η με 13,575β., στο άλμα 57η με 14,225β., στους ασύμμετρους ζυγούς 47η θέση με 14,350β. και στη δοκό 41η θέση με 14,475β.
Τζούντο
Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης στα -66κ. έχασε στον πρώτο αγώνα από τον Αμερικανό Τέιλορ Τακάτα με πτώση με το ένα χέρι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Τένις
Η βροχή έφερε διακοπή για αρκετές ώρες στους αγώνες του τένις, που άρχισαν και πάλι με τρίωρη καθυστέρηση και καινούργιο πρόγραμμα. Έτσι η αναμέτρηση στο διπλό με τις Λένα Δανιηλίδου και Άννα Γερασίμου θα γίνει αύριο 11 Αυγούστου και τις Ελβετίδες Εμανουέλ Γκαλιάρντι και Πάτι Σνάιντερ, και αρκετά αργότερ στο μονό πάλι η Λένα Δανιηλίδου θα αγωνιστεί με τη Γαλλίδα Βιργινί Ραζανό. Δύο αγώνες μέσα στην ίδια ημέρα για τη Λένα.
Η στιγμή των Αγώνων: Οι χώρες τους είναι σε πόλεμο από προχθές, όμως οι δυο τους βρέθηκαν δίπλα-δίπλα στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Νίνο Σαλουκβάτζε κέρδισε το χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι (10μ.) και βρέθηκε αγκαλιά με τη Ρωσίδα Νατάλια Παντέρινα που ήταν δεύτερη. Μία σκηνή που δείχνει το μεγαλείο του αθλητισμού.