Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Πρόβα για βάθρο Πολύμερος και Μούγιος


Πριν από μερικές ημέρες, είχαμε επισημάνει ότι τα ελληνικά κουπιά έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο και θα μας εκπροσωπήσουν επάξια στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Σήμερα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως και μάλιστα οι προσδοκίες μας ανέβηκαν κι άλλο.
Δεν θα είναι υπερβολή αν την Κυριακή δούμε τον Βασίλη Πολύμερο και τον Δημήτρη Μούγιο ακόμα και στο πρώτο σκαλί του βάθρου με το χρυσό μετάλλιο. Η κούρσα του ημιτελικού δεν ήταν απλά «πρόβα» βάθρου, αλλά ένα ολοκάθαρο χρυσό χωρίς να απειλούνται από κανέναν.
Βέβαια ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας. Εντελώς διαφορετικός και όλες οι ομάδες που θα είναι παρούσες θα έχουν στόχο να μας κερδίσουν. Ο Πολύμερος το ξέρει καλά αυτό. Δεν είναι… πρωτάρης. Μετέχει για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ένα χάλκινο μετάλλιο από την Αθήνα και καταλαβαίνει ότι είναι στο… στόχαστρο. Ο έτερος κωπηλάτης στη λέμβο του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, Δημήτρης Μούγιος έχει αυτό το κάτι… παραπάνω. Είναι ο «Έλληνας Νο 2000» που μετέχει σε Ολυμπιακούς από το 1896 και το ψυχικό σθένος για να πατήσει βάθρο.
Η κωπηλασία δεν έκανε την έκπληξη επειδή οι Πολύμερος και Μούγιος έφτασαν στον τελικό. Ολόκληρη η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά. Στις γυναίκες η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου προκρίθηκαν και αυτές στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, αν και χρειάστηκε να περάσουν από τη διαδικασία του ρεπεσάζ αποδεικνύοντας ότι το θέλουν πολύ. Η Ελλάδα δεν θα έχει μόνο δύο ομάδες σε τελικούς (θέσεις 1-6), αλλά και το πρώτο ζευγάρι, αφού Πολύμερος και Μπισκιτζή είναι παντρεμένοι.
Ο Γιάννης Χρήστου συμπληρώνει αυτό που λέμε «κεφάλαιο κωπηλασία». Αγωνίστηκε στον μικρό τελικό του σκιφ και πήρε την 4η θέση με χρόνο 7.17.74 και την 10η στη γενική κατάταξη. Ο Χρήστου έχασε τη συμμετοχή του στον τελικό για 45 εκατοστά του δευτερολέπτου.
Κανόε Καγιάκ
Η Μαρία Φερεκίδη έφτασε μέχρι τον ημιτελικό στο σλάλομ K1 και πήρε την 11η θέση στη γενική με συνολικό χρόνο 118.99. Η Μαρία θα είχε περάσει στον τελικό αν δεν έχανε τη 19η πόρτα που την οδήγησε στην τεχνητή όχθη και τη… φόρτωσε επιπλέον χρόνο και 2 βαθμούς ποινής.
Υδατοσφαίριση
Η ομάδα των γυναικών έχασε 10-4 (1-1, 3-1, 3-0, 3-2) από την Ουγγαρία, χάνοντας την επαφή με τον αγώνα στο 2ο και 3ο 8λεπτο. Τα γκολ πέτυχαν οι Γερόλυμου, Λιόση, Ρουμπέση και Ασημάκη. Ολοκληρώθηκε η παρουσία μας με τρεις ήττες, μηδέν βαθμούς και σύνολο τερμάτων 16-27 για τον β’ όμιλο.
Για… κλάματα: Σκεφτείτε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τα αποτελέσματα της 6ης μέρας τα ανέβασε στο διαδύκτιο την επόμενη στις 9.14 το πρωί, δεκαπέντε ώρες μετά τη λήξη των αγώνων. Και φυσικά ούτε λέξη για την ομάδα και τα νέα στο Πεκίνο που αφορούν του Έλληνες όπως κάνουν σχεδόν όλες οι άλλες Ολυμπιακές Επιτροπές. Το μόνο που δίνει η ΕΟΕ είναι «τηλεγραφικά» τα αποτελέσματα των Ελλήνων και αυτό καθυστερημένα...