Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Έμεινε εκτός τελικού για 3 εκατοστά


Η συμμετοχή της Πηγής Δεβετζή στο μήκος δεν θα έχει ανάλογη συνέχεια όπως αυτή του τριπλούν που συνοδεύτηκε από το χάλκινο μετάλλιο. Η Πηγή δεν κατάφερε να προκριθεί πραγματοποιώντας ένα μόνο έγκυρο άλμα στα 6.57 (α΄γκρουπ) τρεις προσπάθειες. Αν και το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν 6.75, μόλις τρεις αθλήτριες το πέρασαν με αποτέλεσμα η 12άδα να συμπληρωθεί από κοπέλες που πήδηξαν μέχρι και 6.60. Τρεις πόντους χρειαζόταν ακόμα η Πηγή για τον τελικό. Με το 6.57 πήρε 15η θέση στην κατάταξη. Εκτός τελικού και η Σάβα Λίκα στον ακοντισμό με βολή 59.11 ήταν 9η στο α’΄γκρουπ και ήταν και αυτή στη 15η θέση στη γενική.
Θετικά «έκλεισε» η ελληνική παρουσία στο στίβο σήμερα. Ο Κώστας Δουβαλίδης (φωτό) στα 110μ. με εμπόδια προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας έτρεξε πολύ καλά στην 1η προημιτελική σειρά τερματίζοντας 4ος με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 13.46 και θα τον δούμε στους 16 καλύτερους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ιστιοπλοϊα
Αναβολή και στις δύο προγραμματισμένες ιστιοδρομίες σήμερα στα tornado και οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης περιμένουν την αυριανή μέρα οπότε και ολοκληρώνεται τυπικά το πρόγραμμα με τρεις ιστιοδρομίες για να φτάσουν στην κούρσα του μεταλλίου. Οι αθλητές μας παραμένουν στην 3η θέση, όμως θα πρέπει να αντέξουν στην επίθεση της Γαλλίας, της Αργεντινής, της Γερμανίας και της Ολλανδία, χώρες που επίσης διεκδικούν το χάλκινο μετάλλιο.
Την αντεπίθεσή του έκανε σήμερα ο Νίκος Κακλαμανάκης (RS:X) τερματίζοντας 7ος στη 10η ιστιοδρομία και πάλι κάτω από αντίξοες συνθήκες και απομένει αύριο η κούρσα του μεταλλίου με συμμετοχή των 10 πρώτων αθλητών. Όμως η διαφορά από το βάθρο είναι πολύ μεγάλη. Έχει 75 βαθμούς, είναι στην 6η θέση της γενικής και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή θα είναι και η τελική του θέση.
Η Αντωνία Φράι (RS:X) τερμάτισε σήμερα 11η και είναι στην 15η θέση με 107 και εκτός κούρσας μεταλλίου, οπότε αυτή είναι και η τελική της κατάταξη. Ο Βαγγέλης Χειμώνας (Laser) από χθες τελείωσε την παρουσία του στο Πεκίνο με 130 βαθμούς και στη 15η θέση, όπως και η Ευτυχία Μαντζαράκη (Laser R.) με 115 βαθμούς στη 18η θέση.
Συγχρονισμένη
Η Ευανθία Μακρυγιάννη και η Δέσποινα Σολωμού πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και στο ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο (45.584) και με 91.418 βαθμούς πήραν τη 9η θέση μαζί με την Ολλανδία στον προκριματικό και το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.
Κανόε Καγιάκ
Και δεύτερη πρόκριση σε ημιτελικό (μετά τα 1000μ. C1) αυτή τη φορά στα 500μ. C1 για τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη που τερμάτισε στην τρίτη προκριματική σειρά 5ος με χρόνο 1.54.541.
Πινγκ Πονγκ
Ξεκίνησε καλά ο Παναγιώτης Γκιώνης στο μονό. Χωρίς αγώνα στον προκριματικό ο Γκιώνης στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό κέρδισε 4-0 (11-7, 11-3, 11-5, 11-5) τον Γκουστάβο Τσουμπόι και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Τσακ Κο Λάι από το Χονγκ Κονγκ.