Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ο Πελέ στηρίζει το Ρίο στην προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΟΕ… συσκεύασε στις αποσκευές της τα στοιχεία από την αξιολόγηση και αναχώρησε από το Ρίο ντε Τζανέιρο τρίτο σταθμό της περιοδείας της στις πόλεις που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Σήμερα τελευταία ημέρα οι Βραζιλιάνοι έριξαν στη μάχη το… βαρύ πυροβολικό τον Πελέ.
Ο θρύλος το παγκόσμιου ποδοσφαίρου επιστρατεύτηκε για να μιλήσει στα μέλη της ΔΟΕ και τους ζήτησε να «υποστηρίξουν» το Ρίο γιατί ποτέ μέχρι τώρα η Νότια Αμερική δεν έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς, ενώ μετά φωτογραφήθηκε μαζί τους (φωτό AP).

Μάλιστα ο Πελέ δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τα 13 μέλη της ΔΟΕ ότι ήταν «γοητευμένοι από τις ομορφιές της πόλης».
Βέβαια από τη… γοητεία μέχρι τη… βαθμολογία υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Η ξενάγηση στις περιοχές που θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις δεν είχε προβλήματα και εκπλήξεις όπως στην Ιαπωνία με τους διαδηλωτές.
Επισκέφθηκαν την παραλία Κοπακαμπάνα που θα γίνει το μπιτς βολέι, το Κολυμβητικό κέντρο που έγιναν οι Παναμερικανικοί το 2007, αλλά και την περιοχή Μπάρα ντα Τιχούκα που θεωρείται η «καρδιά» της πόλης.
Και επειδή η Επιτροπή Αξιολόγησης λαμβάνει τιμές και δόξες, προς τιμήν της Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ (φωτό με Πελέ) και των υπολοίπων μελών στον ουρανό του Ρίο πετούσαν στο μεγαλύτερο μέρος του τουρ η ακροβατική ομάδα της πολεμικής αεροπορία της Βραζιλίας.