Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Οι επιδόσεις στην κολύμβηση είναι ψεύτικες

Aπαγορεύτηκαν όπως σας είχε γράψει το greek-olympics τα μαγιό υψηλής τεχνολογίας από τη FINA.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε στη Λοζάνη μετά από εξέταση 348 μαγιό που υπέβαλαν 21 εταιρίες αποφάσισε να απορρίψει 10 μοντέλα, να εγκρίνει για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 202 και να κάνει επανέλεγχο σε 136 μετά από τροποποιήσεις σε ένα μήνα.

Οι δοκιμές έγιναν στο πάχος, την πλευστότητα, τη διαπερατότητα από το νερό και τα υλικά κατασκευής. Αν και δεν υπάρχει λίστα επειδή η FINA επιθυμεί να εμπλακεί με τους κατασκευαστές έβαλε ανώτατο όριο στην πολυουραιθάνη το ποσοστό 50%
Είναι απίστευτο όμως όλες σχεδόν οι επιδόσεις στην κολύμβηση είναι ψεύτικες. Από τα παγκόσμια ρεκόρ μέχρι ακόμα και τα εθνικά και τα ατομικά των αθλητών.
Σχεδόν κανένα από τα μαγιό που φορούν οι αθλητές στις μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί, δεν πέρασε τα τεστ της FINA, ή καλύτερα τα… παραπέρασε.
Οι διαπιστώσεις ότι το διάσημο Speedo LZR που δοκίμασε ακόμα και η NASA για τη διαπερατότητά του, αλλά και το Arena X-Clide βοηθούν τους αθλητές ήταν αναμενόμενες.
Ακόμα και ο πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Άαρον Πεϊρσόλ που κέρδισε στα 100μ. ύπτιο τον Μάικλ Φελπς αν και δεν είναι το αγώνισμά του, φορούσε από το… απαγορευμένο X-Glide, όπως και οι Γάλλοι Φρεντερίκ Μπουκέ (φωτό AP με Φελπς) και Αλέν Μπερνάρ που πέτυχαν παγκόσμια ρεκόρ στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο αντίστοιχα και που όπως όλα δείχνουν δεν θα αναγνωριστούν.
Αν και η FINA προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στα μαγιό υψηλής τεχνολογίας, αρκετοί είναι ανάμεσά τους και ο Πεϊσρόλ που την κατηγορούν ότι άργησε να λάβει μέτρα, η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και ότι όποιες αποφάσεις και να πάρει μόνο κακό θα κάνει αυτή τη στιγμή στο άθλημα.
Η αλήθεια είναι ότι η κολύμβηση τόσο με τις εμφανίσεις του Φελπς στο Πεκίνο, όσο και με τα πολλά παγκόσμια ρεκόρ έχει κερδίσει έδαφος στον αθλητικό χάρτη. Όμως η αξιοπιστία του αθλήματος και οι ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν οι αθλητές πρέπει να είναι πάνω από την εφήμερη προβολή.
Οδεύουν δηλαδή σε… παραγραφή!!!