Tις κληρώσεις των ομάδων μας στους Μεσογειακούς παρουσιάσαμε χθες και σήμερα το http://greek-olympics.blogspot.com θα σας δώσει τις πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα, καθώς και τι πρέπει να πετύχει για να φτάσει στο στόχο του μεταλλίου.
Αφού πρώτα σας πούμε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ιδιαίτερα τυχερή σε όλα τα ομαδικά τις περισσότερες πιθανότητες έχει το μπάσκετ για διάκριση, αφού εκτός από την κλήρωση βοηθά και το σύστημα.
Ένα σύστημα που ως γνωστόν στους ομίλους του μπάσκετ όλοι παίζουν με όλους χωρίς να έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα. Έτσι στους άνδρες περνούν και οι τέσσερις ομάδες (Σερβία, Κροατία, Μαρόκο και Ελλάδα) του ομίλου με τη διαφορά όμως ότι στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου (Ιταλία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Λιβύη). Από εκεί και πέρα αν κερδίσει η Ελληνική ομάδα μπορεί να φτάσει στον τελικό και να πάρει ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, μετάλλιο που έχασε στην Αλμερία το 2005 όταν πήρε τη δεύτερη θέση.
Στις γυναίκες είμαστε στον όμιλο με τις τέσσερις ομάδες, όμως προκρίνονται τρεις. Άρα θέλουμε τουλάχιστον μία νίκη στον όμιλο που οδηγεί σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Αν τα κορίτσια είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου μας (Τουρκία, Σερβία, Μάλτα), τότε πάνε για 4άδα, θέση (4η) που πήραν και πριν από τέσσερα χρόνια.
Στο ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε μία νίκη και μία ισοπαλία αν θέλουμε να πάμε καλύτερα από την Αλμερία όπου αποκλειστήκαμε στα προημιτελικά από την Τουρκία (1-0). Αντίπαλοι στον όμιλο Ιταλία και Συρία και αν περάσουμε μας περιμένει μία εκ των Λυβύη, Μαυροβούνιο και Μαρόκο. Το σενάριο αυτό οδηγεί στην 4άδα. Με ήττες στον όμιλο ή ακόμα και με ισοπαλία δεν υπάρχουν ελπίδες για κάτι καλό.
Μία 5η θέση πρέπει να περιμένουμε και στην υδατοσφαίριση, άθλημα μόνο για άνδρες στους Μεσογειακούς. Στον όμιλο έχουμε Ισπανία και Κροατία και ζητάμε νίκη επί της Τουρκίας για να παίξουμε με τον τέταρτο του άλλου ομίλου (Ιταλία, Σερβία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, ή Λιβύη) και να μπούμε στην 6άδα. Θυμίζουμε ότι στην Αλμερία η ομάδα ήταν στην 5η θέση.
Στο βόλεϊ των ανδρών η τέταρτη θέση του ομίλου μας με αντιπάλους Ιταλία, Γαλλία, Σλοβενία και Μαρόκο οδηγεί στις θέσεις 7-8, η τρίτη θέση σε 5-6 και από τη δεύτερη και πάνω στην 4άδα. Η ομάδα των ανδρών ήταν 7η στην Αλμερία, ενώ οι γυναίκες τα είχαν πάει πολύ καλύτερα κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο. Για να επαναληφθεί και στην Πεσκάρα η επιτυχία τους θα πρέπει να είναι στο όμιλο με Τουρκία, Αλβανία και Βοζνία/Ερζεγοβίνη στην 2η θέση και από εκεί και πέρα θέλει νίκη στα ημιτελικά με αντίπαλο την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου όπου μετέχουν οι Κροατία, Ιταλία, Αλγερία και Γαλλία για να παίξει στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο.
Στο χάντμπολ των ανδρών η Ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στο Β’ όμιλο Τουρκία, Τυνησία, Ιταλία και Βοσνία με τις τρεις πρώτες να είναι ο… κακός μας δαίμονας. Στην ουσία στην επόμενη φάση περνούν όλες οι ομάδες που πάνε οι 5ες σε κατάταξη 9η-10η θέση, οι 4ες για 7-8, οι 3ες για 5-6. Αυτό είναι και το δικό μας σενάριο σε ένα αγώνισμα όπου στην Αλμερία και οι δύο ομάδες είχαν πάρει την 8η θέση. Ο άλλος όμιλος στους άνδρες είναι Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Αλγερία και Αλβανία, ενώ στις γυναίκες επειδή είναι οχτώ οι πομάδες στου τουρνουά η κατάταξη τελειώνει σε αγώνα για 7η-8η θέση. Θέση στην 4άδα δίνουν μόνο οι δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο.