Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Πεσκάρα 2009: Στόχος, τα λιγότερα προβλήματα…

Έχει την εμπειρία, τη γνώση και το κυριότερο λατρεύει τον αθλητισμό. Ο Αντώνης Νικολόπουλος αρχηγός της Ελληνικής ομάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες σε λίγους μήνες θυμίζει παράγοντες άλλων εποχών που ανιδιοτελώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
Δεν θα τον συγκρίνουμε ούτε θα αναφέρουμε ονόματα. Δεν θα το ήθελε και ο ίδιος άλλωστε που γράφει τη δική του ιστορία με τη στάση του και τη συμπεριφορά του. Ο αρχηγός της αποστολή στην Πεσκάρα βρέθηκε στην Ιταλική πόλη την περασμένη εβδομάδα.
Ξεναγήθηκε μαζί με τους ομολόγους του στις εγκαταστάσεις και πιστεύει ότι η ελληνική αποστολή δεν θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, ούτε και η ομάδα ποδοσφαίρου που θα δώσει όλους τους αγώνες στην πόλη Άκουιλα που καταστράφηκε από το σεισμό σε ένα στάδιο – χωράφι (φωτό).
Μιλώντας o κ. Νικολόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» δεν έκρυψε την ανησυχία τους σχετικά με το αν όλες οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες μιας και οι γείτονες ακολουθούν τον μοντέλο των Ολυμπιακών της Αθήνας λέγοντας: «Μας μοιάζουν. Μου θύμισε η Ιταλία την Αθήνα του 2004. Ήταν ένα εργοτάξιο. Σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους γίνεται μια ανακαίνιση. Έχουν βάλει όριο μέχρι τις 6 Ιουνίου για να μην υπάρχει κανένα εργοτάξιο».
Βέβαια οι εγκαταστάσεις μπορεί να είναι έτοιμες την τελευταία στιγμή, όμως αυτό που έχει σημασία για τους αθλητές είναι η διαμονή τους στο Μεσογειακό Χωριό, αλλά και οι μετακινήσεις τους. Στον συγκεκριμένο τομέα μάλλον τα έχουν πάει καλά οι Ιταλοί, αφού το Χωριό είναι η πανεπιστημιούπολη της πόλης με νεόδμητα κτίρια.
Πάντως ο κ. Νικολόπουλος έδειξε ότι διαθέτει και… αντίδραση. Ρώτησε λοιπόν για μέτρα πρόληψης της γρίπης τύπου Α ή πιο γνωστής ως γρίπης των χοίρων. Υπάρχει όπως αποκάλυψε προβληματισμός από τους υπευθύνους αφού στους Μεσογειακούς μετέχουν πάνω από 2.000 αθλητές από 23 χώρες, αρκετές εξ αυτών με δηλωμένα κρούσματα στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Όσο για το επίπεδο και αυτή τη φορά θα είναι… χαμηλό. Το γεγονός ότι οι Μεσογειακοί γίνονται την επόμενη χρονιά των Ολυμπιακών τους έχει κατατάξει χαμηλά στις προτιμήσεις των κορυφαίων αθλητών που προτιμούν να ξεκουραστούν.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 1951 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με συμμετοχή 10 χωρών και 734 αθλητών (μόνο άνδρες), Στη Πεσκάρα η 16η διοργάνωση ξεκινά στις 26 Ιουνίου και τελειώνει στις 5 Ιουλίου.