Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Τη χάσαμε την… αξιοποίηση πατριώτη!!!

Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο παραλιακό μέτωπο και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και οι δηλώσεις του οδήγησαν τη γενική γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης (ΓΓΟΑ) να εκδώσει ανακοίνωση την πρώτη εδώ και περίπου ένα χρόνο – αν θυμόμαστε καλά – για την πρόοδο που έχει κάνει.
Το greek-olympics.blogspot.com δεν θα μπει στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι θέσεις μας είναι γνωστές σχετικά με την ελληνική ανυπαρξία στο θέμα της Ολυμπιακής αξιοποίηση, έχοντας μάλιστα τη γνώση από τις άλλες χώρες.
Θα μείνουμε σε μία πρόταση του Δελτίου Τύπου σχετικά με ένα θέμα που είχαμε αναφέρει πριν από καιρό. Γράφουν για να δείξουν την… αξιοποίηση ότι τόσες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από Ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, δήμους ή την πολιτεία:
«Υπό κατασκευή Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκόσμιο Μουσείο Κλασικού Αθλητισμού - Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο».
Αν δεν ξέρετε εκεί στη ΓΓΟΑ, είμαστε στο 2009, πέντε χρόνια έχουν περάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας – έγιναν το 2004 – και όχι μουσείο, ούτε χρονοδιάγραμμα λειτουργίας δεν υπάρχει.
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σε τρεις μήνες θα λειτουργήσει.
Αυτή είναι η Ολυμπιακή Αξιοποίηση;
Στο Λονδίνο, πριν πάρει έγκριση μία εγκατάσταση για να κατασκευαστεί, πρώτα έχουν εξασφαλίσει τι θα κάνουν μετά και ύστερα προχωρούν.
Δεν θα πούμε για τους Κινέζους που όλες οι εγκαταστάσεις είναι σε χρήση πολιτών και αθλητών και καμία σε εταιρία γιατί θα πείτε ότι είναι άλλο το πολιτικό σύστημα.
Ούτε για τη Βαρκελώνη θα πούμε, γιατί θα… στεναχωρήσουμε κάποιους.
Όμως αυτά παθαίνεις όταν άσχετοι με τους Ολυμπιακούς χειρίστηκαν μία υπόθεση τόσο σημαντική.
Μέχρι να μάθουν το έχασαν το… τρένο.
Αυτά προς το παρόν…