Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Πρώτη εμφάνιση του Μάικλ Φελπς μετά το Πεκίνο

Επιστροφή στην πισίνα, για τον Μάικλ Φελπς που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε λίγες ώρες στο Σάρλοτ των ΗΠΑ, μετά τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο και την 3μηνη τιμωρία του, επειδή κάπνισε «μποντ».
Σε πέντε αγωνίσματα θα κολυμπήσει ο Φελπς με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα 100μ. ελεύθερο και στα 100μ. ύπτιο, αγωνίσματα κέρδισε χρυσά μετάλλιο στο Πεκίνο και που θα δοκιμάσει μία καινούργια τεχνική.
Ο Μπομπ Μπόουμαν, προπονητής του Φελπς ελπίζει ότι με το νέο στιλ και το τεντωμένο χέρι από τον ώμο θα καταφέρει να αυξήσει την ταχύτητά του μιας και θεωρητικά με αυτόν τον τρόπο θα έχει περισσότερη ώθηση μέσα στο νερό.
Την πρώτη παρουσία του Φελπς αλλά και το νέο στιλ θα καλύψουν περισσότεροι από 80 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο και ΜΜΕ όπως η «L’Equipe», το BBC, το Ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι «Asahi».
Στόχος του Μάικλ Φελπς που κέρδισε 8 χρυσά στο Πεκίνο, 6 στην Αθήνα και έχει 14 τα περισσότερα απ’ όλους τους αθλητές, είναι να καταφέρει να κερδίσει χρυσά μετάλλια και στο Λονδίνο. Όσο και αν θεωρείται απίθανο να επαναλάβει τον άθλο του 2008, ο Φελπς θα προσπαθήσει κάτι που απαιτεί σκληρή δουλειά για τα επόμενα τρία χρόνια.