Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Στην κληρονομιά της Βαρκελώνης στηρίχθηκε ο Θαπατέρο

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας ήταν ο πρώτος παράγοντας που συνάντησαν τα μέλη της ΔΟΕ που καλούνται αυτές τις ημέρες να αξιολογήσουν την υποψηφιότητα της Μαδρίτης.
Ο Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο (φωτό) είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα 13 μέλη της επιτροπής, εστιάζοντας στην κληρονομιά που άφησαν οι αγώνες στη Βαρκελώνη το 1992 και το πως κατάφεραν να κερδίσουν από τη διοργάνωση περισσότερα από κάθε άλλη πόλη στη συνέχεια.
Έκανε όμως το λάθος να πει τη γνωστή φράση «αξίζουμε τους Αγώνες», φράση που είχαμε χρησιμοποιήσει και εμείς οι Έλληνες στη διεκδίκηση του 1996 με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αυτό το τελευταίο είναι κάτι που δεν αρέσει στα μέλη της ΔΟΕ, αφού μοιάζει περισσότερο με εντολή όσο και αν έχουν δίκιο, όπως εμείς διεκδικώντας τους «χρυσούς Ολυμπιακούς», τους αγώνες της 100ετίας από την αναβίωσή τους.
Παρόλα αυτά διαθέτουν ένα πολύ… ισχυρό χαρτί.
Πρόκειται για το υψηλό επίπεδο που είναι ο αθλητισμός τους σε πολλά αθλήματα.

Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα κέρδισαν πέρσι το Ευρωπαϊκό και είναι από τις ομάδες – φαβορί και στο Μουντιάλ, στο μπάσκετ είναι πρωταθλητές κόσμου, στο τένις υπάρχει ο Ράφα Ναδάλ, στην ποδηλασία ο Αλμπέρτο Κονταντόρ που φιλοδοξεί να κερδίσει τον Ιούλιο το Γύρο της Γαλλίας για δεύτερη φορά και πολλοί ακόμα σε όλα τα αθλήματα.