Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Οι Ολυμπιονίκες τρέχουν μαζί με τα παιδιά στη Θεσ/νίκη

Αν την ώρα που πίνετε το καφεδάκι σας στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο αύριο το πρωί στις 10.00, δείτε αρκετούς Ολυμπιονίκες να… τρέχουν, μην τρομάξετε. Δεν τους κυνηγάει κανείς.
Μετέχουν σε αγώνα δρόμου που διοργανώνει για δεύτερη φορά φέτος το Μουσείο Αθλητισμού και σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά στον αθλητισμό.
Ο αγώνας μπορεί να είναι για παιδιά από 8 έως 16 ετών όμως θα τρέξουν μαζί με τα παιδιά, αθλητές όπως η Αναστασία Κελεσίδου (δισκοβολία), ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης (τεκβοντό), ο Δημοσθένης Ταμπάκος (γυμναστική), ακόμα και ο… Παύλος Σαλτσίδης αρσιβαρίστας με «χρυσή καρδιά». Τα 2.500μ. της διαδρομής θα του… πέσουν κομματάκι δύσκολα, όμως ο σκοπός είναι ιερός. Συμμετοχή έχει δηλώσει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Άρης Γρηγοριάδης.
Η ιδέα του Στέλιου Αγγελούδη που είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής του Μουσείου είναι να δείξει στα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού και να καταλάβουν ότι χαρίζει υγεία και ευεξία. Σκοπός δεν είναι η νίκη, αλλά η συμμετοχή.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί, μπροστά στο Ολυμπιακό Μουσείο και οι αθλητές θα τρέξουν στην Αγίου Δημητρίου (κατεύθυνση προς Κατσιμίδη), θα επιστρέψουν στο Ολυμπιακό Μουσείο, θα διασχίσουν τη Γ’ Σεπτεμβρίου, θα στρίψουν στη Λεωφόρο Στρατού και θα τερματίσουν στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, έχοντας καλύψει 2.500 μέτρα.
Στον τερματισμό θα γίνουν ξεχωριστές απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στα τρία πρώτα αγόρια και στα τρία πρώτα κορίτσια για τις ηλικίες 8-10, 11-13 και 14-16 ετών.
Όλοι θα πάρουν διπλώματα συμμετοχής και αθλητικό υλικό.
Οι εγγραφές θα γίνονται στο Ολυμπιακό Μουσείο, έως το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου 2009.
Καλή επιτυχία…